Полуничне варення
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свіжої полуниці
- 1 кг цукру
Рецепт приготування:
- Почніть з того, щоб ретельно промийте полуницю, обсушить її та видаліть хвостики. Потім промийте ягоди ще раз.
- Покладіть чисті ягоди у велику миску, таз або каструлю, а потім рівномірно посипте їх цукром.
- Перемішайте інгредієнти, накрийте марлею та залиште на 6 годин (або на ніч) при кімнатній температурі.
- Після цього поставте каструлю на вогонь та, помішуючи, доведіть варення до кипіння.
- Варіть полуничне варення при слабкому кипінні протягом близько 5 хвилин. Потім зніміть з вогню, дайте невеликий час для охолодження та накрийте марлею або легкою кухонною серветкою. Залиште на 6 годин, поки варення повністю остигне.
- Знову поставте варення на вогонь та варіть його протягом 5 хвилин після закипання, постійно помішуючи, щоб уникнути пригорання.
- Покрийте полуничне варення марлею або серветкою та залиште настоюватися протягом 8-10 годин.
- Перед третім закипанням стерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом та обов'язково прокип'ятіть кришки протягом 10 хвилин. Знову варіть варення з полуниці протягом 5 хвилин, після чого налийте його в стерильні банки. Герметично закрийте кришками і переверніть догори дном.
- Укрийте банки теплою ковдрою, залиште їх в такому стані на 24 години. Після цього приберіть ковдру, переверніть банки у нормальний стан та зберігайте разом із іншими заготівлями на зиму.
Цей ніжний десерт чудово підійде для сніданку з вареним яйцем та маслом, або ж стане смачним додатком до ваших десертів та випічки. Зберігайте сонце літа у кожній баночці та насолоджуйтеся смаком природи протягом всього року!