Шоколадна шарлотка з яблуками

Шоколадна шарлотка з яблуками
4.4
(9)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 великих зелених яблука
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 100 г гіркого чорного шоколаду (за бажанням - навпіл з молочним)
  • 100 мл молока
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. розчинної кави

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти для шоколадної шарлотки. Виберіть кисло-солодкі яблука. Вийміть яйце та вершкове масло з холодильнику за 20-30 хвилин до початку приготування, щоб вони стали кімнатної температури. Натріть шоколад на велику тертку та відкладіть в окрему миску.
  2. Влийте молоко у каструлю з антипригарним дном, підігрійте до кипіння, постійно помішуючи. Зніміть з вогню, додайте каву та розмішайте до її розчинення. Висипте тертий шоколад у молочно-кавову суміш та перемішайте, поки шоколад повністю не розчиниться.
  3. Почніть збивати розтоплене масло міксером на високій швидкості, поступово додавайте цукор. Збивайте ще 3-5 хвилин до майже повного розчинення цукру. Не зупиняючи збивання масляного крему, додайте сире яйце та змішуйте ще декілька хвилин на високих обертах. Потім тонким струмом влийте шоколадну масу та збивайте на середніх обертах до однорідного забарвлення.
  4. Просійте борошно з розпушувачем та додайте їх у тісто, перемішуючи віночком.
  5. Вимийте, обсушіть та наріжте яблука на невеликі кубики однакового розміру. Змастить форму для випічки маслом, посипте манною крупою або борошном, розмістіть яблука на дні. Запікайте їх у духовці при 200 °C протягом 8-10 хвилин. Вийміть форму, покрийте запечені яблука шоколадним тістом та продовжить випікання ще півгодини при 180 °C.
  6. Вийміть готовий пиріг з духовки, дайте трохи охолонути і переверніть на велику плоску тарілку яблуками догори. Ця шоколадна шарлотка чудово смакує як тепла, так і охолоджена. Приємного чаювання!

Додатково:

Збережіть зелені яблука та шоколад, об'єднавши їх у неперевершений десерт - шоколадну шарлотку. Ця рецептурна магія поєднує солодку кислинку яблук та багатий смак шоколаду. Додайте трохи унікальності своєму кулінарному досвіду, подарувавши собі і своїм близьким цей ніжний смаковий вибух. Спробуйте шоколадну шарлотку з кавовим акцентом для особливого шарму.