Яблучне варення з апельсинами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг яблук
- 2 середні апельсини
- 600 г цукру
- 100 мл чистої води
Рецепт приготування:
- Апельсини ретельно вимийте (бажано спочатку з содою та лимонним соком, щоб зняти можливі консерванти з поверхні шкірки, а потім теплою водою) та насухо обітріть. Обсушіть.
- Зніміть з апельсинів цедру та натріть її на дрібній тертці. Очищену від оболонок та кісточок м'якоть апельсину розмеліть у блендері разом з водою до однорідності.
- З'єднайте в мисці або каструлі апельсинове пюре з натертою цедрою та цукром, поставте на слабкий вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
- У той самий час помийте яблука, видаліть серцевину разом із черешками та наріжте м'якоть зі шкіркою на невеликі дольки або кубики. Додайте яблука до киплячого апельсинового пюре-сиропу.
- Готуйте яблучне варення з апельсинами приблизно 1 годину на слабкому кипінні, постійно помішуючи. Протягом цього часу простерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом, а кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин.
- Розлийте готове варення по чистим стерилізованим банкам, та одразу закатайте їх гарячими кришками. Переверніть банки догори дном та укутайте їх теплою ковдрою. Дайте охолонути до кімнатної температури протягом доби.
- Зберігайте банки з варенням разом з іншими зимовими заготівлями.
Це чудовий рецепт, який не тільки пригощає вас смачним десертом, але й допомагає зберегти частинку літнього настрою на зиму. Солодке апельсиново-яблучне варення чудово підійде для поєднання з вафельними конусами, булочками або просто для того, щоб додати трохи сонця у сірий осінній або зимовий день. Аромат та смак свіжих фруктів дарують незабутні миті радості і тепла.