Яблучне варення з апельсинами

Яблучне варення з апельсинами
4.6
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук
  • 2 середні апельсини
  • 600 г цукру
  • 100 мл чистої води

Рецепт приготування:

  1. Апельсини ретельно вимийте (бажано спочатку з содою та лимонним соком, щоб зняти можливі консерванти з поверхні шкірки, а потім теплою водою) та насухо обітріть. Обсушіть.
  2. Зніміть з апельсинів цедру та натріть її на дрібній тертці. Очищену від оболонок та кісточок м'якоть апельсину розмеліть у блендері разом з водою до однорідності.
  3. З'єднайте в мисці або каструлі апельсинове пюре з натертою цедрою та цукром, поставте на слабкий вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  4. У той самий час помийте яблука, видаліть серцевину разом із черешками та наріжте м'якоть зі шкіркою на невеликі дольки або кубики. Додайте яблука до киплячого апельсинового пюре-сиропу.
  5. Готуйте яблучне варення з апельсинами приблизно 1 годину на слабкому кипінні, постійно помішуючи. Протягом цього часу простерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом, а кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин.
  6. Розлийте готове варення по чистим стерилізованим банкам, та одразу закатайте їх гарячими кришками. Переверніть банки догори дном та укутайте їх теплою ковдрою. Дайте охолонути до кімнатної температури протягом доби.
  7. Зберігайте банки з варенням разом з іншими зимовими заготівлями.

Це чудовий рецепт, який не тільки пригощає вас смачним десертом, але й допомагає зберегти частинку літнього настрою на зиму. Солодке апельсиново-яблучне варення чудово підійде для поєднання з вафельними конусами, булочками або просто для того, щоб додати трохи сонця у сірий осінній або зимовий день. Аромат та смак свіжих фруктів дарують незабутні миті радості і тепла.