Медовий пиріг із грушами

Медовий пиріг із грушами
4.2
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 середні груші
  • 250-300 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст.л. меду
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. тертої лимонної цедри
  • 1/4 ч.л. меленої кориці

Рецепт приготування:

  1. Вийміть яйця та вершкове масло з холодильника за 30 хвилин до приготування, щоб вони набрали кімнатну температуру. Груші добре помийте та обсушіть. Борошно просійте разом з розпушувачем тіста, корицею та невеликою кількістю солі, додайте до цієї суміші терту лимонну цедру та ретельно перемішайте.
  2. Розтоплене масло збийте за допомогою міксеру до отримання пухкої консистенції. Поступово додайте цукор та продовжуйте збивати до майже однорідної маси. Додайте мед та збивайте на високій швидкості ще декілька хвилин.
  3. Постійно збиваючи масляно-медовий крем, додайте по одному усі яйця та продовжуйте збивати до однорідної консистенції після кожного додавання. Потім продовжуйте збивати крем ще декілька хвилин на високій швидкості. Очищені від насіння груші наріжте разом зі шкіркою на невеликі кубики.
  4. Додайте до масляно-яєчного крему суміш борошна, перемішайте, потім додайте терту цедру та нарізані груші. Перекладіть тісто в форму для випічки, змащену рослинною або вершковою олією та обсипану борошном. Відправте пиріг у попередньо розігріту до 180/200°C духовку.
  5. Пекіть медовий пиріг з грушами до отримання золотисто-рум'яної скоринки протягом приблизно 40 хвилин. Потім вимкніть духовку та залиште пиріг усередині ще на 15 хвилин. Вийміть форму, накрийте легким рушником та дайте трохи остигнути. Обсипте готовий пиріг цукровою пудрою та подавайте до столу. Смачного!

Цей медовий пиріг із грушами – справжній шедевр солодкої випічки. Завдяки ніжному кремовому тісту та ароматним грушам, кожен шматочок дарує справжню насолоду. Чудовий вибір для чаю або кави у холодну пору року. Аромат кориці надає пирогу особливого шарму, роблячи його ще більш апетитним та незабутнім.