Торт "Медові кульки"

Торт "Медові кульки"
4.7
(5)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для медових кульок:

  • 450-500 г борошна
  • 100 г меду
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. соди

Крем для торту:

  • 600 г вареного згущеного молока
  • 350-400 г сметани 25%
  • щіпка ваніліну
  • чорнослив, кишміш, горіхи - за бажанням

Для прикраси:

  • шоколадне печиво
  • 80 г чорного (або білого) шоколаду
  • 2 ст.л. молока
  • 1 ст.л. вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Мед змішати з цукром в одній мисці та поставити на водяну баню.
  2. За допомогою ложки перемішувати, підігріваючи медову суміш до повного розчинення кристалів цукру.
  3. В теплий медовий розчин додати негашену соду, перемішати. Маса повинна стати білою та збільшити об'єм. У іншій мисці легко збити міксером яйця та тонким струмком додати до них медову суміш із содою.
  4. Поступово додавати борошно до отриманої яєчно-медової маси, перемішуючи ложкою.
  5. Вимісити тісто руками (воно може трохи прилипати до долонь), сформувати шар та дати постояти йому при кімнатній температурі 15-20 хвилин.
  6. З тіста вирізати невеликі шматочки, з кожного шматочку зробити кульку розміром з горіх волоський.
  7. Розташувати медові кульки на листі, вкритому папером для випічки або змащеному рослинною олією, на відстані 2-3 см одна від одної.
  8. Випікати медові кульки в духовці 10-12 хвилин при температурі 180/200 °C.
  9. Якщо ви використовуєте сухофрукти чи горіхи, підготуйте їх. Чорнослив, курагу або кишміш залити кип'ятком і залишити на 10-15 хвилин. Потім воду злити, підсушити та дрібно нарізати. Горіхи очистити від шкірки та обсмажити на сухій сковороді до легкого золотистого кольору та приємного аромату. Дрібно нарізати обсмажені горішки.
  10. Поки медові кульки охолоджуються, приготуйте крем для торту. Змішайте в одній мисці варене згущене молоко, сметану, додайте ванілін та збийте міксером на невеликий швидкості до однорідного кольору і консистенції.
  11. Перемішайте в одній мисці медові кульки з горіхами (сухофруктами) та кремом.
  12. Глибоку миску вистелити харчовою плівкою. Перекласти туди всі компоненти торту та ущільнити ложкою.
  13. Покрити все краями плівки, трохи придавити, поставити в холодильник на 1-2 доби для просочення.
  14. Після настоювання перевернути торт на велику плоску тарілку, зняти плівку. Приготувати шоколадну глазур: змішати дрібно нарізаний шоколад з маслом та молоком, підігріти на водяній бані до однорідної консистенції, постійно помішуючи. Змастити поверхню торту шоколадною глазур'ю, посипати боки торту дрібно нарізаним печивом. Візерунок можна зробити за допомогою трафарету або звичайної пузирчастої плівки (покрити нею глазур і поставити торт в морозильник на півгодини, після чого зняти плівку і поставити торт в холодильник). Після повного затвердіння глазурі можна нарізати і подавати торт "Медові кульки" до столу. Смачного!

Запрошуємо вас відчути відтінок майстерності, створюючи цей чудовий десерт. Торт "Медові кульки" стане найсолодшою прикрасою вашого столу, а його неперевершений смак запам'ятається на довго!