Желе із заморожених ягід

Желе із заморожених ягід
3.9
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 мл води
  • 350 г вишні
  • 6 ст.л. цукру (або за смаком)
  • 2 ст.л. желатину з горкою

Рецепт приготування:

  1. Викладіть заморожені ягоди у каструлю, залийте холодною водою та поставте на сильний вогонь. Після закипання знизьте вогонь до мінімуму і прокип'ятіть ягоди протягом 5-7 хвилин.
  2. Розітріть їх картоплем'ялкою або просто ложкою, щоб виділити якомога більше соку. Потім відкиньте ягоди на сито і процідіть рідину.
  3. З'єднайте гарячий ягідний відвар з цукром і ретельно перемішайте, доки кристали цукру не розчиняться повністю. Відлийте близько 80 мл відвару в окремий посуд та охолодіть його до кімнатної температури.
  4. Залийте желатин  невеликою кількістю охолодженого відвару, ретельно перемішайте, залиште на 15 хвилин для набухання. Потім помістіть миску з желатиновою сумішшю на водяну баню і нагрівайте її, помішуючи, доки сухі залишки не розчиняться (але не доводьте до кипіння).
  5. З'єднайте ягідний сироп із желатином та ретельно перемішайте. Розлийте отримане желе по формочках або склянках та поставте в холодильник. Залиште ягідне желе до повного застигання в холодильнику (принаймні 4 години).
  6. Прикрасьте готове желе свіжими або розмороженими ягодами та подавайте до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Желе має багато корисних властивостей для організму. Вишневе желе, зокрема, містить велику кількість антиоксидантів, які можуть підтримувати здоров'я шкіри та зміцнювати імунну систему. Також воно може бути відмінним джерелом вітамінів та мінералів, які сприяють загальному добробуту організму.