Яблучний самбук
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг яблук
- 150 г цукру
- 4 яєчні білки
- 10 г желатину
Рецепт приготування:
- Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте м'яку частину на крупні шматки. Покладіть яблука на лист або в форму для запікання, перед тим викладіть форму фольгою.
- Запікайте яблука приблизно 30-40 хвилин при 200°C. Желатин залійте 150 мл холодної води, розмішайте і залиште на 15-20 хвилин.
- Вийміть лист або форму з духової шафи і залиште до повного охолодження. Подрібніть яблука блендером і протріть через сито (можна пропустити через м'ясорубку).
- Поставте желатинову суміш на водяну баню та нагрівайте, помішуючи, до розчинення кристаліків. Зніміть з водяної бані і дайте повністю охолонути.
- Збийте яблучне пюре міксером, поступово додавайте цукор і збивайте 3-5 хвилин на високій швидкості. Не перестаючи збивати яблучне пюре з цукром, додайте по одному сирі білки.
- Збивайте яблучну масу протягом близько 5 хвилин на високій швидкості. Поступово влийте тонким струмком желатин і збийте до однорідності.
- Наповніть отриманим кремом порційні формочки та відправте їх у холодильник на декілька годин (мінімум 3-4). При подачі прикрасьте яблучний самбук часточками яблук або посипте меленою корицею.
Доповнення:
Цей яблучний крем-десерт - справжня розкіш для смаку і очей. Він поєднує в собі свіжість і солодкість яблук з ніжним кремовим шаром і хрустким желе на вершині. Ви можете експериментувати зі смаками, додавши до крему ароматні спеції, такі як кориця або ваніль. Подавайте цей десерт на святковий стіл або просто, щоб порадувати близьких. Впевнені, вони будуть в захваті від цього чудового поєднання яблук та солодкого крему!