Сирний торт із фруктами
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг сиру
- 0,5 л вершків 30-35%
- банка консервованих персиків
- 250 г листкового тіста (можна замінити готовими вафельними коржами)
- 250 мл молока
- 250 г цукру
- 4 жовтки
- 45 г желатину
- свіжі фрукти та/або ягоди для прикрашання
Рецепт приготування:
- Висипати 30 г желатину в невелику миску, залити 150 мл води і розмішати. Залишити при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
- Накрити листкове тісто плівкою і розморозити. Потім розкатати його в тонкий шар, вирізати круг по діаметру форми (попередньо викласти дно форми для випічки пергаментним папером) і перекласти на дно, проколоти по всій поверхні виделкою.
- Випікати листкове тісто приблизно 10-12 хвилин при 220°C. Вийняти форму з духовки і повністю охолодити.
- З'єднати молоко з цукром і поставити на вогонь. Постійно помішуючи, нагрівати молоко до повного розчинення цукру і до кипіння. В окремій мисці з'єднати 4 жовтки і розмішати їх виделкою або віночком.
- Швидко помішуючи жовтки віночком, влити до них близько 100 мл теплого(!) молока з цукром. Отриману рідину перелити до киплячого молока, що залишилося в каструлі, помішуючи його віночком.
- Проварити заварний крем при слабкому кипінні і постійному помішуванні до легкого загусання. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження.
- Тим часом розтопити набряклий желатин на водяній бані (30 г). Постійно помішуючи, нагрівати його до розчинення крихти желатину і зняти з водяної бані (не доводити суміш до кипіння).
- Пропустити сир через м'ясорубку, з'єднати зі збитими вершками і перемішати міксером на низькій швидкості до однорідності. Збиваючи сирну масу міксером, влити до неї тонким струмочком заварний крем.
- Консервовані персики просушити на паперовому рушнику від зайвої вологості і порізати невеликими шматочками. Додати їх до сирного крему і перемішати. Перекласти все на листковий корж у роз'ємну форму, накрити плівкою і поставити в холодильник на 2-3 години.
- Залишений желатин залити 150 мл води, розмішати і залишити на 15-20 хвилин. Потім поставити суміш на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення крихти. Додати кілька ложок цукру, харчовий барвник (за бажанням) і перемішати.
- Вийняти торт із холодильника, прикрасити тонкими скибочками ягід або фруктів і рівномірно залити желе. Залишити сирний торт із фруктами ще на 3-4 години в холодильнику.
- Вийняти форму, зняти роз'ємний кільцевий обідок і нарізати торт на порційні шматочки. Смачного чаювання!
Цікавий факт:
Сирні торти є популярними у багатьох країнах світу. Україна має свою власну версію цього десерту, яка поєднує свіжі фрукти та ніжний сирний крем. Такий торт є прекрасним варіантом для святкових випадків та сімейних зборів. Спробуйте створити свій унікальний варіант цього рецепту, додавши улюблені фрукти чи ягоди!