Бананове фламбе
Кухня
Інгредієнти:
- 4 банани
- 1 апельсин
- 60 г вершкового масла
- цедра 1 лимона
- 3 ст.л. рому (або коньяку)
- 2-2,5 ст.л. цукру
Додатково:
- морозиво, збиті вершки, свіжі ягоди та лепестки миндаля (або кокосова стружка)
Рецепт приготування:
- Вимийте лимон та апельсин під теплою водою, протріть до сухого та зніміть тонкий шар цедри. Натріть цедру на дрібній тертці та поставте убік. Вичавіть сік з половини апельсина й процідіть його через сито.
- Очистіть банани від шкірки і розріжте кожний плід вздовж навпіл на дві рівні частини.
- Розігрійте вершкове масло на сковороді, викладіть на сковорідку банани та обсмажте їх на середньому вогні до легкого золотистого кольору з обох боків.
- Перекладіть обсмажені банани на тарілку, просушіть паперовим рушником або серветкою від надлишку жиру. Накрийте банани мискою, щоб вони повільніше остигали.
- Додайте натерту цедру апельсина і лимона на сковороду з рештою масла, залийте соком та поставте на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть сік до кипіння й варіть соус до майже повного випаровування рідини.
- Додайте цукор і ретельно розмішайте до його повного розчинення. Розкладіть банани по тарілках, полийте апельсиновим соусом та ромом. Безпосередньо перед подачею потрібно підпалити бананове фламбе за допомогою спеціального пістолета чи запальнички.
- Подавайте десерт з морозивом, ромом та прикрасьте його збитими вершками, свіжими ягодами та лепестками миндаля. Смачного!
Щоб зробити цей десерт ще більш незабутнім, можете додати трішки своєї творчості. Наприклад, прикрасити тарілку з десертом свіжими м'ятними листками або екзотичними фруктами. Ви також можете замінити ром на ваш улюблений лікер або екстракт ванілі для створення індивідуального смаку. Сміливо експериментуйте та насолоджуйтеся цим розкішним десертом у колі родини та друзів.