Бананове фламбе

Бананове фламбе
4.9
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 банани
  • 1 апельсин
  • 60 г вершкового масла
  • цедра 1 лимона
  • 3 ст.л. рому (або коньяку)
  • 2-2,5 ст.л. цукру

Додатково:

  • морозиво, збиті вершки, свіжі ягоди та лепестки миндаля (або кокосова стружка)

Рецепт приготування:

  1. Вимийте лимон та апельсин під теплою водою, протріть до сухого та зніміть тонкий шар цедри. Натріть цедру на дрібній тертці та поставте убік. Вичавіть сік з половини апельсина й процідіть його через сито.
  2. Очистіть банани від шкірки і розріжте кожний плід вздовж навпіл на дві рівні частини.
  3. Розігрійте вершкове масло на сковороді, викладіть на сковорідку банани та обсмажте їх на середньому вогні до легкого золотистого кольору з обох боків.
  4. Перекладіть обсмажені банани на тарілку, просушіть паперовим рушником або серветкою від надлишку жиру. Накрийте банани мискою, щоб вони повільніше остигали.
  5. Додайте натерту цедру апельсина і лимона на сковороду з рештою масла, залийте соком та поставте на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть сік до кипіння й варіть соус до майже повного випаровування рідини.
  6. Додайте цукор і ретельно розмішайте до його повного розчинення. Розкладіть банани по тарілках, полийте апельсиновим соусом та ромом. Безпосередньо перед подачею потрібно підпалити бананове фламбе за допомогою спеціального пістолета чи запальнички.
  7. Подавайте десерт з морозивом, ромом та прикрасьте його збитими вершками, свіжими ягодами та лепестками миндаля. Смачного!

Щоб зробити цей десерт ще більш незабутнім, можете додати трішки своєї творчості. Наприклад, прикрасити тарілку з десертом свіжими м'ятними листками або екзотичними фруктами. Ви також можете замінити ром на ваш улюблений лікер або екстракт ванілі для створення індивідуального смаку. Сміливо експериментуйте та насолоджуйтеся цим розкішним десертом у колі родини та друзів.