Тістечка "Мурашник"
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г вареного згущеного молока
- 350 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 60 г горіхів
- 1 яйце
- 50 г вершкового масла (для крему)
- 4 ст.л. сметани
- 4 ст.л. цукру
Рецепт приготування:
- Поріжте вершкове масло на кубики і залиште його при кімнатній температурі принаймні на півгодини-годину, щоб воно стало м'яким. Розбийте яйце в миску і збийте віночком або міксером до пишності.
- Не перестаючи збивати яйце, додайте цукор і перемішуйте, поки не отримаєте світлу і пишну масу. Потім додайте масло і сметану, і змішуйте до однорідної консистенції.
- Додайте до отриманої маси борошно і замісіть м'яке тісто. Розділіть його на три частини, оберніть кожну в харчову плівку та поставте в морозильник на півгодини.
- Після цього часу покрийте пекарським папіром лист та натріть одну третину тіста на великій тертці. Рівномірно розподіліть тісто по листу і пекіть до золотистого кольору протягом 10 хвилин при 180°C.
- Вийміть лист, перекладіть тісто на тарілку, на папері розподіліть другу частину натертого тіста і спекіть до готовності за тією ж температурою. Так само приготуйте і третю частину тіста.
- Очистіть горіхи від шкаралупи і підсмажте на сухій сковороді до появи приємного аромату, періодично помішуючи лопаткою. Потім охолодіть їх і подрібніть на дрібну крихту качалкою або ножем.
- Змішайте розтоплене вершкове масло (50 гр) з вареним згущеним молоком і вимішайте міксером або виделкою до однорідності. Потім змішайте отриману начинку з пісочною крихтою і горішками в одній мисці.
- Сформуйте невеликі тістечка з отриманої маси, розкладіть їх на тарілку або дошку для різання, попередньо застеливши її харчовою плівкою. Залиште тістечка "Мурашники" принаймні на 2-3 години в холодильнику, щоб вони просочилися.
- При подачі прикрасьте "Мурашники" маком, шоколадом або кокосовою стружкою, - на свій смак. Смачного чаювання!
Цей десерт "Мурашники" стане чудовим доповненням до вашого столу на будь-яке свято або просто для отримання задоволення ваших близьких. Експериментуйте з начинками та прикрасами, і створюйте свої власні унікальні версії цього десерту. Смакуйте і насолоджуйтесь кожним шматочком!