Тістечка "Мурашник"

Тістечка "Мурашник"
4.1
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г вареного згущеного молока
  • 350 г борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 60 г горіхів
  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла (для крему)
  • 4 ст.л. сметани
  • 4 ст.л. цукру

Рецепт приготування:

  1. Поріжте вершкове масло на кубики і залиште його при кімнатній температурі принаймні на півгодини-годину, щоб воно стало м'яким. Розбийте яйце в миску і збийте віночком або міксером до пишності.
  2. Не перестаючи збивати яйце, додайте цукор і перемішуйте, поки не отримаєте світлу і пишну масу. Потім додайте масло і сметану, і змішуйте до однорідної консистенції.
  3. Додайте до отриманої маси борошно і замісіть м'яке тісто. Розділіть його на три частини, оберніть кожну в харчову плівку та поставте в морозильник на півгодини.
  4. Після цього часу покрийте пекарським папіром лист та натріть одну третину тіста на великій тертці. Рівномірно розподіліть тісто по листу і пекіть до золотистого кольору протягом 10 хвилин при 180°C.
  5. Вийміть лист, перекладіть тісто на тарілку, на папері розподіліть другу частину натертого тіста і спекіть до готовності за тією ж температурою. Так само приготуйте і третю частину тіста.
  6. Очистіть горіхи від шкаралупи і підсмажте на сухій сковороді до появи приємного аромату, періодично помішуючи лопаткою. Потім охолодіть їх і подрібніть на дрібну крихту качалкою або ножем.
  7. Змішайте розтоплене вершкове масло (50 гр) з вареним згущеним молоком і вимішайте міксером або виделкою до однорідності. Потім змішайте отриману начинку з пісочною крихтою і горішками в одній мисці.
  8. Сформуйте невеликі тістечка з отриманої маси, розкладіть їх на тарілку або дошку для різання, попередньо застеливши її харчовою плівкою. Залиште тістечка "Мурашники" принаймні на 2-3 години в холодильнику, щоб вони просочилися.
  9. При подачі прикрасьте "Мурашники" маком, шоколадом або кокосовою стружкою, - на свій смак. Смачного чаювання!

Цей десерт "Мурашники" стане чудовим доповненням до вашого столу на будь-яке свято або просто для отримання задоволення ваших близьких. Експериментуйте з начинками та прикрасами, і створюйте свої власні унікальні версії цього десерту. Смакуйте і насолоджуйтесь кожним шматочком!