Морквяні капкейки

Морквяні капкейки
3.8
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200-230 г моркви
  • 200 г цукру
  • 150 г борошна
  • 2 яйця
  • 100 мл рослинної олії
  • 60 г горіхів
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 1 ч.л. соди

Крем для морквяних капкейків:

  • 150 мл вершків 30-35%
  • 100 г вершкового сиру
  • 3 ст.л. цукрової пудри
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Моркву очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці (можна порізати її крупними шматочками і подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку). Горіхи очистити від шкаралупи і нарізати дрібними шматочками.
  2. В одну миску просіять борошно, корицю та соду, ретельно змішати. У окрему миску вбити яйця та збити їх міксером до пишності. Без перерви у збиванні, поступово додавати цукор тонким струмком і змішувати близько 5 хвилин на високих обертах, доки маса не стане світлою й дуже пишною.
  3. Долити до яєчної маси рослинну олію тонким струмочком і збити до однорідності. Поступово ввести борошняну суміш і перемішувати лопаткою або міксером на низькій швидкості до однорідної консистенції.
  4. Додати до тіста подрібнену моркву й горішки, перемішати. Розкласти морквяне тісто по формочках для випічки кексів і відправити в розігріту до 180 °С духовку.
  5. Випікати морквяні кекси приблизно 15 хвилин до готовності. За цей час приготувати крем: збити охолоджені вершки з цукром і з'єднати їх з вершковим сиром.
  6. Вийняти готові кекси з духовки, повністю охолодити і прикрасити кремом. При подачі можна посипати морквяні капкейки кондитерськими прикрасами, горішками або кокосовою стружкою. Смачного чаювання!

Цікаві факти:

  • Морква багата бета-каротином, який перетворюється у вітамін А в організмі. Він корисний для зору та шкіри.
  • Перші капкейки з'явилися в США в середині 19 століття. Слово "cupcake" означає "кекс у чашці" і походить від методу приготування у великій чашці.
  • Морква була одним з основних компонентів солодощів у Середньовіччі. Через брак цукру, морква додає солодкість і вологість випічці.
  • Капкейки стали популярними в урбанізованих містах через їхню порційність і зручність під час їжі. Вони стали символом модного десерту.

Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь неперевершеним поєднанням смаків моркви, горішків та ніжного крему. Ці капкейки стануть відмінним доповненням вашого чаювання або чудовим солодким подарунком для друзів та родичів.