Сирний чізкейк без випічки
Кухня
Інгредієнти:
Основа чизкейку:
- 250 г пісочного печива
- 200 г вершкового масла
- 50 г мигдалю або арахісу
Сирний крем:
- 400 мл вершків 20%
- 400 г сиру
- 150 г цукру
- 120 мл води
- 100 г печива "Орео" (за бажанням)
- 15 г желатину
- щіпка ваніліну
Йогуртова заливка:
- 200 г йогурту (класичного, без фруктових наповнювачів)
- 1-2 ст. л. цукрової пудри
Рецепт приготування:
- Розмеліть печиво на дрібну крихту, використовуючи будь-який зручний спосіб (блендер, качалка або комбайн). Очистіть горіхи і наріжте їх на маленькі шматочки, за бажанням попередньо підсмажте їх на сухій сковороді.
- Змеліть горіхи разом з печивом до крихти, додайте м'яке розтоплене вершкове масло, розітріть та перемішайте, щоб отримати однорідну, але розсипчасту основу.
- Викладіть дно роз'ємної форми пергаментним папером і щільно утрамбуйте туди пісочну крихту. Поставте форму на півгодини в холодильник. Желатин насипте в невелику посудину, залийте водою, розмішайте і залиште на 15 хвилин.
- Для приготування цього чизкейку краще використовувати пастообразний сир. Якщо ви використовуєте звичайний сир - пропустіть його через м'ясорубку.
- Змішайте сир з ваніліном і цукром, розітріть виделкою або збийте міксером / блендером до однорідності. Поступово додавайте охолоджені вершки до сирної маси під час збивання міксером, і продовжуйте збивати ще 3-5 хвилин на високій швидкості до отримання пишної консистенції.
- Поставте посудину з желатином на водяну баню, нагрівайте, помішуючи, до розчинення желатину. Зніміть посудину з водяної бані і охолодіть. Поступово додайте желатинову суміш до сирної начинки, помішуючи.
- В кінці додайте розмелене печиво "Орео" і перемішайте. Розподіліть сирну начинку на основу чизкейка, рівномірно розрівняйте поверхню і поставте форму в холодильник принаймні на 4-6 годин (краще на ніч).
- Після вказаного часу рівномірно змастіть сирний чизкейк йогуртовою заливкою і залиште десерт ще на 1-2 години, щоб дати затвердіти верхньому шару. Вийміть готовий чизкейк з роз'ємної форми, прикрасьте за своїм смаком і подавайте до столу. Смачного!