Молочне желе з фруктами

Молочне желе з фруктами
5.0
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока 2,5-3,2%
  • 200 мл вершків 15%
  • 4 ст.л. цукру
  • 1-1,5 ст.л. желатину
  • щіпка ваніліну
  • ягоди та фрукти за смаком

Рецепт приготування:

  1. Желатин висипати у глибоку тарілку або невелику миску, залити 250 мл молока та ретельно перемішати. Залишити желатин набухати протягом півгодини.
  2. Після вказаного часу поставити миску із сумішшю на водяну баню і, помішуючи, нагрівати суміш до повного розчинення желатину. Не доводити до кипіння, інакше желатин втратить свої желірувальні властивості.
  3. Зняти миску з водяної бані, додати цукор і ванілін, ретельно розмішати до повного розчинення крихти. Помішуючи желатинову суміш, долити до неї решту молока та ледве теплих вершків.
  4. Ягоди промити та обсушити; фрукти вимити, за потреби очистити від шкірки та/або кісточок. Нарізати фрукти на дрібні шматочки.
  5. Розкласти фрукти та ягоди по порційних креманках та залити молочною сумішшю. Поставити желе на півгодини в холодильник. Потім перемішати вміст кожної формочки і залишити желе ще на 3-4 години до повного застигання.
  6. При подачі можна прикрасити молочне желе фруктами, ягодами, шоколадом або збитими вершками. Смачного!

Цікавий факт:

Желе є одним із найдавніших десертів у світі. Вперше желе почали виготовляти в Китаї близько 7000 років тому. З тих пір воно стало популярним у багатьох культурах і набуло безліч різних варіацій та смаків. Спробуйте експериментувати з різними фруктами і ягодами, щоб створити своє унікальне поєднання смаків у цьому чудовому десерті.