Молочне желе з фруктами

Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л молока 2,5-3,2%
- 200 мл вершків 15%
- 4 ст.л. цукру
- 1-1,5 ст.л. желатину
- щіпка ваніліну
- ягоди та фрукти за смаком
Рецепт приготування:
- Желатин висипати у глибоку тарілку або невелику миску, залити 250 мл молока та ретельно перемішати. Залишити желатин набухати протягом півгодини.
- Після вказаного часу поставити миску із сумішшю на водяну баню і, помішуючи, нагрівати суміш до повного розчинення желатину. Не доводити до кипіння, інакше желатин втратить свої желірувальні властивості.
- Зняти миску з водяної бані, додати цукор і ванілін, ретельно розмішати до повного розчинення крихти. Помішуючи желатинову суміш, долити до неї решту молока та ледве теплих вершків.
- Ягоди промити та обсушити; фрукти вимити, за потреби очистити від шкірки та/або кісточок. Нарізати фрукти на дрібні шматочки.
- Розкласти фрукти та ягоди по порційних креманках та залити молочною сумішшю. Поставити желе на півгодини в холодильник. Потім перемішати вміст кожної формочки і залишити желе ще на 3-4 години до повного застигання.
- При подачі можна прикрасити молочне желе фруктами, ягодами, шоколадом або збитими вершками. Смачного!
Цікавий факт:
Желе є одним із найдавніших десертів у світі. Вперше желе почали виготовляти в Китаї близько 7000 років тому. З тих пір воно стало популярним у багатьох культурах і набуло безліч різних варіацій та смаків. Спробуйте експериментувати з різними фруктами і ягодами, щоб створити своє унікальне поєднання смаків у цьому чудовому десерті.