Тістечко "Картопля" з печива
Кухня
Інгредієнти:
- приблизно 800 г пісочного печива
- 1 банка згущеного молока (приблизно 350 г)
- 200 г будь-яких горіхів
- 160-180 г вершкового масла
- 3 ст.л. какао-порошку
- 1 ст.л. коньяку, лікера або рому
- щіпка ваніліну
- какао-порошок, кокосова стружка або вафлі для прикраси
Рецепт приготування:
- Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці або на водяній бані, дайте йому охолонути до кімнатної температури. Змішайте масло зі згущеним молоком до однорідної консистенції.
- Очистіть горіхи від шкаралупи та подрібніть на крихту. Печиво подрібніть за допомогою блендера або качалки. Змішайте печиво з какао, подрібненими горіхами і ваніліном.
- Постійно перемішуючи суху суміш, влийте суміш масла зі згущеним молоком та алкоголем. Якщо маса виявилася занадто рідкою, її можна на півгодини відправити в морозильну камеру.
- З отриманої шоколадної маси зліпить невеликі тістечка круглої або овальної форми. Обвалюйте їх у кокосовій стружці, роздрібнених вафлях або какао-порошку.
- Залиште тістечка "Картопля" просочитися в холодильнику протягом 2-4 годин. Прикрасьте тістечка на свій смак і подавайте до столу. Смачного чаювання!
Цікавий факт:
Тістечка "Картопля" з печива мають цікаву історію. Спочатку вони отримали свою назву через схожість з малими картопляними клубками. Цей десерт став популярним у багатьох країнах і здобув назву "Картопля" завдяки своїй формі та схожості зі смачним овочем. Спробуйте приготувати цей класичний десерт самі і насолоджуйтесь смаком дитинства у кожному шматочку!