Тістечко "Картопля" з печива

Тістечко "Картопля" з печива
4.2
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • приблизно 800 г пісочного печива
  • 1 банка згущеного молока (приблизно 350 г)
  • 200 г будь-яких горіхів
  • 160-180 г вершкового масла
  • 3 ст.л. какао-порошку
  • 1 ст.л. коньяку, лікера або рому
  • щіпка ваніліну
  • какао-порошок, кокосова стружка або вафлі для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці або на водяній бані, дайте йому охолонути до кімнатної температури. Змішайте масло зі згущеним молоком до однорідної консистенції.
  2. Очистіть горіхи від шкаралупи та подрібніть на крихту. Печиво подрібніть за допомогою блендера або качалки. Змішайте печиво з какао, подрібненими горіхами і ваніліном.
  3. Постійно перемішуючи суху суміш, влийте суміш масла зі згущеним молоком та алкоголем. Якщо маса виявилася занадто рідкою, її можна на півгодини відправити в морозильну камеру.
  4. З отриманої шоколадної маси зліпить невеликі тістечка круглої або овальної форми. Обвалюйте їх у кокосовій стружці, роздрібнених вафлях або какао-порошку.
  5. Залиште тістечка "Картопля" просочитися в холодильнику протягом 2-4 годин. Прикрасьте тістечка на свій смак і подавайте до столу. Смачного чаювання!

Цікавий факт:

Тістечка "Картопля" з печива мають цікаву історію. Спочатку вони отримали свою назву через схожість з малими картопляними клубками. Цей десерт став популярним у багатьох країнах і здобув назву "Картопля" завдяки своїй формі та схожості зі смачним овочем. Спробуйте приготувати цей класичний десерт самі і насолоджуйтесь смаком дитинства у кожному шматочку!