Торт "Велетень" у домашніх умовах.

Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг цукру
- 250 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 150 г меленого мигдалю
- 6 яєць
- 4 жовтки
- 2 ст. л. коньяку
- сік половини апельсина
- терта апельсинова цедра
Рецепт приготування:
Прості інгредієнти та трохи часу – все, що потрібно, аби порадувати своїх близьких смачною стравою та наповнити найзвичайніший день приємними спогадами та емоціями.
- Половину цукру змішуємо з яєчними жовтками та двома яйцями. Додаємо апельсиновий сік і ретельно перемішуємо масу півгодини. Найкраще працювати руками та не використовувати міксер.
- Поступово додаємо просіяне борошно та місимо тісто ще 10 хвилин. Після цього додаємо міцну піну, отриману з чотирьох білків.
- Лист змащуємо рослинною олією та злегка посипаємо борошном. При температурі 180-200 градусів випікаємо 2 великі коржі до появи золотистої скоринки.
- Виймаємо коржі та чекаємо, поки вони повністю охолонуть.
- За цей час, розм'якшене вершкове масло розтираємо з залишком цукру, апельсиновою цедрою та яєчними жовтками. Додаємо до них коньяк, легко перемішуємо та ділимо на 2 частини.
- У більшу з них всипаємо мелений мигдаль (або будь-які інші горіхи) та доводимо масу до однорідності.
- Горіховим кремом промазуємо коржі, а верхівку покриваємо «чистою» масою. Даємо торту настоятися хоча б годину та подаємо до столу. Смачного!
Додаткові поради:
Десерт можна прикрасити збитими вершками, а замість апельсину використати лимон або навіть лайм для зміни смаку. Експериментуйте з різними видами горіхів або добавками, щоб створити унікальний варіант цього чудового десерту.