Торт "Велетень" у домашніх умовах.

Торт "Велетень" у домашніх умовах.
4.8
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг цукру
  • 250 г вершкового масла
  • 200 г борошна
  • 150 г меленого мигдалю
  • 6 яєць
  • 4 жовтки
  • 2 ст. л. коньяку
  • сік половини апельсина
  • терта апельсинова цедра

Рецепт приготування:

Прості інгредієнти та трохи часу – все, що потрібно, аби порадувати своїх близьких смачною стравою та наповнити найзвичайніший день приємними спогадами та емоціями.

  1. Половину цукру змішуємо з яєчними жовтками та двома яйцями. Додаємо апельсиновий сік і ретельно перемішуємо масу півгодини. Найкраще працювати руками та не використовувати міксер.
  2. Поступово додаємо просіяне борошно та місимо тісто ще 10 хвилин. Після цього додаємо міцну піну, отриману з чотирьох білків.
  3. Лист змащуємо рослинною олією та злегка посипаємо борошном. При температурі 180-200 градусів випікаємо 2 великі коржі до появи золотистої скоринки.
  4. Виймаємо коржі та чекаємо, поки вони повністю охолонуть.
  5. За цей час, розм'якшене вершкове масло розтираємо з залишком цукру, апельсиновою цедрою та яєчними жовтками. Додаємо до них коньяк, легко перемішуємо та ділимо на 2 частини.
  6. У більшу з них всипаємо мелений мигдаль (або будь-які інші горіхи) та доводимо масу до однорідності.
  7. Горіховим кремом промазуємо коржі, а верхівку покриваємо «чистою» масою. Даємо торту настоятися хоча б годину та подаємо до столу. Смачного!

Додаткові поради:

Десерт можна прикрасити збитими вершками, а замість апельсину використати лимон або навіть лайм для зміни смаку. Експериментуйте з різними видами горіхів або добавками, щоб створити унікальний варіант цього чудового десерту.