Пиріг з брусницею та сметаною
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г просіяного борошна (можливо трохи більше)
- 300 г цукру
- 200 г брусниці
- 200 г сметани
- 2 курячі яйця
- 2 ч.л. ваніліну
- 1 ч.л. розпушувача
Рецепт приготування:
- М'яке вершкове масло нарізаємо невеликими брусками. Додаємо до нього половину звичайного цукру, ванілін і все ретельно перемішуємо виделкою. У отриману суміш вбиваємо яйця, поступово всипаємо борошно та замішуємо м'яке тісто.
- Ягоди промиваємо під проточною водою та відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Не забуваємо зняти всі листочки та викинути зіпсовану брусницю.
- Сметану (20% жирності) з'єднуємо з залишком цукру та збиваємо їх міксером до збільшення загального обсягу. Необхідно переконатися, що всі крупинки розтанули, після чого прибираємо крем у холодильник.
- Тісто перекладаємо у круглу форму для випікання та вирівнюємо краї руками. Зверху рівномірно викладаємо ягоди. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів та випікаємо пиріг 40 хвилин.
- По закінченню вказаного часу заливаємо десерт сметанним кремом, чекаємо, коли корж трохи охолоне, та відправляємо його в холодильник хоча б на 4 години.
Додаткові поради:
- У зимовий час замість свіжих ягід можна використовувати заморожені, але знадобиться більше часу, щоб пішла вся зайва рідина.
- Спробуйте додати трохи кориці або мускатного горіха до тіста для додаткового аромату.
- Подавайте пиріг зі сметанним кремом теплим або охолодженим, прикрашаючи свіжими ягодами або м'ятою для красивого подання.