Пиріг з брусницею та сметаною

Пиріг з брусницею та сметаною
5.0
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г просіяного борошна (можливо трохи більше)
  • 300 г цукру
  • 200 г брусниці
  • 200 г сметани
  • 2 курячі яйця
  • 2 ч.л. ваніліну
  • 1 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування:

  1. М'яке вершкове масло нарізаємо невеликими брусками. Додаємо до нього половину звичайного цукру, ванілін і все ретельно перемішуємо виделкою. У отриману суміш вбиваємо яйця, поступово всипаємо борошно та замішуємо м'яке тісто.
  2. Ягоди промиваємо під проточною водою та відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Не забуваємо зняти всі листочки та викинути зіпсовану брусницю.
  3. Сметану (20% жирності) з'єднуємо з залишком цукру та збиваємо їх міксером до збільшення загального обсягу. Необхідно переконатися, що всі крупинки розтанули, після чого прибираємо крем у холодильник.
  4. Тісто перекладаємо у круглу форму для випікання та вирівнюємо краї руками. Зверху рівномірно викладаємо ягоди. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів та випікаємо пиріг 40 хвилин.
  5. По закінченню вказаного часу заливаємо десерт сметанним кремом, чекаємо, коли корж трохи охолоне, та відправляємо його в холодильник хоча б на 4 години.

Додаткові поради:

  • У зимовий час замість свіжих ягід можна використовувати заморожені, але знадобиться більше часу, щоб пішла вся зайва рідина.
  • Спробуйте додати трохи кориці або мускатного горіха до тіста для додаткового аромату.
  • Подавайте пиріг зі сметанним кремом теплим або охолодженим, прикрашаючи свіжими ягодами або м'ятою для красивого подання.