Відкритий пиріг з ягодами із дріжджового тіста в духовці.

Відкритий пиріг з ягодами із дріжджового тіста в духовці.
4.5
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • смородина – 300 г
  • вишня – 300 г
  • цукрова пудра – за смаком
  • кефір – 300 мл
  • борошно – 800 г
  • цукор – 70 г
  • сіль – щіпка
  • рослинна олія – 50 мл
  • молоко – 100 мл
  • крохмаль – 40 г
  • сухі дріжджі – 10 г
  • яйця – 2 шт.
  • ваніль – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте опару: зігрійте молоко до кімнатної температури, додайте цукор, дріжджі і перемішайте. Залиште в теплому місці.
  2. Кефір змішайте з олією і злегка підігрійте. Додайте яйця, сіль, опару, все ретельно перемішайте.
  3. Просіяне борошно введіть у суміш, замісіть тісто. Дайте йому піднятися в теплому місці на 2 години.
  4. Вишню очистіть від кісточок.
  5. У мисці змішайте ягоди з крохмалем, пудрою і ваніллю.
  6. Розділіть тісто на 2 частини. Велику частину розкачайте та викладіть у форму.
  7. Поверх розподіліть ягідну начинку.
  8. З решти тіста зробіть невеликі жгути та укладіть їх на пиріг у вигляді сітки.
  9. Розігрійте духовку до 250 градусів, випікайте 20 хвилин.

Додаткові поради:

Можна використовувати заморожені ягоди. Їх потрібно заздалегідь розморозити і злити сік. Цей пиріг - відмінний вибір для сімейного чаювання або як смачний десерт до святкового столу. Його можна прикрасити свіжими листочками м'яти або подавати з кулькою ванільного морозива для додаткового смаку.