Нутелла в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- 100 мл свіжого коров'ячого молока
- 80 г цукру
- 2 ст.л. какао-порошку
- ванілін або ванільний цукор – за смаком
- 100 г грецьких горіхів
- 175 г рафінованої олії
Рецепт приготування:
Свіже фермерське молоко ідеально підійде для цього рецепту, адже воно більш корисне. Грецькі горіхи можна замінити фундуком або арахісом – залежно від ваших уподобань. Якщо ви не переймаєтеся калоріями, замість молока можна використовувати вершки.
- На сухій сковорідці злегка обсмажте горіхи, потім потріть їх руками, щоб зняти шкаралупу.
- Подрібніть їх до стану дрібної крихти за допомогою кавомолки або ступки.
- Підігрійте молоко до 45 градусів на водяній бані або в мікрохвильовій печі, потім вилийте його в блендер.
- Додайте цукор та ванілін.
- Збийте суміш на високій швидкості протягом декількох хвилин.
- Поступово влийте масло, не зупиняючи блендер – суміш почне загусати.
- Через хвилину роботи додайте какао-порошок.
- Додайте подрібнені горіхи до готової пасти і знову збийте до однорідності.
Для особливої нотки спробуйте використати арахісове масло замість звичайного. Це додасть вашій Нутеллі особливого аромату та смаку, і тоді вам не потрібно буде додавати ванілін.