Нутелла в домашніх умовах

Нутелла в домашніх умовах
4.4
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 100 мл свіжого коров'ячого молока
  • 80 г цукру
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • ванілін або ванільний цукор – за смаком
  • 100 г грецьких горіхів
  • 175 г рафінованої олії

Рецепт приготування:

Свіже фермерське молоко ідеально підійде для цього рецепту, адже воно більш корисне. Грецькі горіхи можна замінити фундуком або арахісом – залежно від ваших уподобань. Якщо ви не переймаєтеся калоріями, замість молока можна використовувати вершки.

  1. На сухій сковорідці злегка обсмажте горіхи, потім потріть їх руками, щоб зняти шкаралупу.
  2. Подрібніть їх до стану дрібної крихти за допомогою кавомолки або ступки.
  3. Підігрійте молоко до 45 градусів на водяній бані або в мікрохвильовій печі, потім вилийте його в блендер.
  4. Додайте цукор та ванілін.
  5. Збийте суміш на високій швидкості протягом декількох хвилин.
  6. Поступово влийте масло, не зупиняючи блендер – суміш почне загусати.
  7. Через хвилину роботи додайте какао-порошок.
  8. Додайте подрібнені горіхи до готової пасти і знову збийте до однорідності.

Для особливої нотки спробуйте використати арахісове масло замість звичайного. Це додасть вашій Нутеллі особливого аромату та смаку, і тоді вам не потрібно буде додавати ванілін.