Лимонні кільця в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 100 г цукрової пудри
- 50 г кукурудзяного крохмалю
- 50 г фісташок (або будь-яких інших горіхів)
- 3 ч.л. лимонної цедри
- 3 ст.л. кип'яченої води
- 2 курячих жовтки
- 2 ст.л. води
- 2 г желатину
- 1,5 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. ваніліну
- 1 щіпка солі
Рецепт приготування:
- Просійте борошно і змішайте з крохмалем, сіллю і розпушувачем. Перемішайте протягом 30 секунд.
- В іншій ємності збийте розм'якшене масло з цукровою пудрою і ваніліном до утворення легкої піни. Поступово додавайте жовтки, лимонну цедру та ложку соку.
- Додайте масляну суміш до сухих інгредієнтів і замісіть тісто.
- Сформуйте кулю і загорніть у харчову плівку. Помістіть у морозилку на 15 хвилин, а потім у холодильник на 15 хвилин.
- Розкачайте тісто до товщини 0.7 см. Виріжте кільця і викладіть на лист з пергаментом.
- Помістіть цей лист в холодильник на 15 хвилин. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів.
- Желатин розчиніть у кип'яченій воді. Цукор змішайте з водою і нагрійте до кипіння.
- Перелийте сироп до желатину з лимонним соком і збийте до однорідності.
- Випікайте печиво 15 хвилин. Покрийте глазур'ю і посипте меленими горіхами.
Цей рецепт легко адаптувати під інший смак, замінивши лимон лаймом чи апельсином, що додасть нових смакових відтінків. Приготування цього печива забезпечить вам задоволення не лише від смаку, а й від процесу творчості, адже можна експериментувати з різними наповнювачами та прикрасами, створюючи свій унікальний кулінарний шедевр.