Лимонні кільця в домашніх умовах

Лимонні кільця в домашніх умовах
4.6
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 100 г цукрової пудри
  • 50 г кукурудзяного крохмалю
  • 50 г фісташок (або будь-яких інших горіхів)
  • 3 ч.л. лимонної цедри
  • 3 ст.л. кип'яченої води
  • 2 курячих жовтки
  • 2 ст.л. води
  • 2 г желатину
  • 1,5 ст.л. лимонного соку
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. ваніліну
  • 1 щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно і змішайте з крохмалем, сіллю і розпушувачем. Перемішайте протягом 30 секунд.
  2. В іншій ємності збийте розм'якшене масло з цукровою пудрою і ваніліном до утворення легкої піни. Поступово додавайте жовтки, лимонну цедру та ложку соку.
  3. Додайте масляну суміш до сухих інгредієнтів і замісіть тісто.
  4. Сформуйте кулю і загорніть у харчову плівку. Помістіть у морозилку на 15 хвилин, а потім у холодильник на 15 хвилин.
  5. Розкачайте тісто до товщини 0.7 см. Виріжте кільця і викладіть на лист з пергаментом.
  6. Помістіть цей лист в холодильник на 15 хвилин. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів.
  7. Желатин розчиніть у кип'яченій воді. Цукор змішайте з водою і нагрійте до кипіння.
  8. Перелийте сироп до желатину з лимонним соком і збийте до однорідності.
  9. Випікайте печиво 15 хвилин. Покрийте глазур'ю і посипте меленими горіхами.

Цей рецепт легко адаптувати під інший смак, замінивши лимон лаймом чи апельсином, що додасть нових смакових відтінків. Приготування цього печива забезпечить вам задоволення не лише від смаку, а й від процесу творчості, адже можна експериментувати з різними наповнювачами та прикрасами, створюючи свій унікальний кулінарний шедевр.