Відкритий пиріг з яблуками із дріжджового тіста.
Кухня
Інгредієнти:
- рослинна олія – 40 мл
- яйце – 1 шт.
- яблуко – 3 шт.
- молоко – 100 мл
- цукор – 20 г
- сухі дріжджі – 10 г
- сіль – щіпка
- борошно – 500 г
- цукрова пудра – для прикраси
Рецепт приготування:
- Викладаємо дріжджі в каструлю, заливаємо теплим молоком. Вони повинні повністю розчинитися.
- Додаємо сіль, цукор. Вбиваємо яйце, масу перемішуємо.
- Просіюємо борошно, засипаємо його в загальну суміш. Тісто замішуємо, заливаємо рослинну олію, ще раз масу добре перемішуємо.
- Викладаємо тісто в тарілку, даємо відпочити протягом 40 хвилин.
- Після закінчення відведеного часу масу перемішуємо ще раз, відкладаємо ще на 40 хвилин.
- 3⁄4 частини тіста розкачуємо качалкою, розстеляємо на дошку.
- Готуємо начинку. У яблук зрізаємо шкірку, видаляємо насіння, ріжемо на невеликі кубики.
- Засипаємо яблучні часточки у форму, зверху посипаємо цукровою пудрою.
- Частину тіста, що залишилась, розкачуємо в пласт, ріжемо на смужки, викладаємо на пиріг.
- Зверху страву змащуємо яйцем, даємо постояти протягом півгодини.
- Випікаємо при температурі 210 градусів, 20 хвилин буде достатньо.
- Виймаємо пиріг з духовки, даємо охолонути, ріжемо на порційні шматочки.
Додаткова порада: Для пирога бажано вибирати кислі яблука. Вони нададуть пирогу незвичайного післясмаку.
Цікавий факт:
Яблучний пиріг є одним з найпопулярніших десертів у світі, особливо в країнах з помірним кліматом, де яблука є поширеним фруктом. Історія яблучного пирога сягає середньовіччя, коли він став символом домашнього затишку і гостинності. У різних країнах існують свої унікальні рецепти яблучного пирога, які відрізняються начинками та способами приготування.