Відкритий пиріг з яблуками із дріжджового тіста.

Відкритий пиріг з яблуками із дріжджового тіста.
4.5
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • рослинна олія – 40 мл
  • яйце – 1 шт.
  • яблуко – 3 шт.
  • молоко – 100 мл
  • цукор – 20 г
  • сухі дріжджі – 10 г
  • сіль – щіпка
  • борошно – 500 г
  • цукрова пудра – для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Викладаємо дріжджі в каструлю, заливаємо теплим молоком. Вони повинні повністю розчинитися.
  2. Додаємо сіль, цукор. Вбиваємо яйце, масу перемішуємо.
  3. Просіюємо борошно, засипаємо його в загальну суміш. Тісто замішуємо, заливаємо рослинну олію, ще раз масу добре перемішуємо.
  4. Викладаємо тісто в тарілку, даємо відпочити протягом 40 хвилин.
  5. Після закінчення відведеного часу масу перемішуємо ще раз, відкладаємо ще на 40 хвилин.
  6. 3⁄4 частини тіста розкачуємо качалкою, розстеляємо на дошку.
  7. Готуємо начинку. У яблук зрізаємо шкірку, видаляємо насіння, ріжемо на невеликі кубики.
  8. Засипаємо яблучні часточки у форму, зверху посипаємо цукровою пудрою.
  9. Частину тіста, що залишилась, розкачуємо в пласт, ріжемо на смужки, викладаємо на пиріг.
  10. Зверху страву змащуємо яйцем, даємо постояти протягом півгодини.
  11. Випікаємо при температурі 210 градусів, 20 хвилин буде достатньо.
  12. Виймаємо пиріг з духовки, даємо охолонути, ріжемо на порційні шматочки.

Додаткова порада:   Для пирога бажано вибирати кислі яблука. Вони нададуть пирогу незвичайного післясмаку.

Цікавий факт:

Яблучний пиріг є одним з найпопулярніших десертів у світі, особливо в країнах з помірним кліматом, де яблука є поширеним фруктом. Історія яблучного пирога сягає середньовіччя, коли він став символом домашнього затишку і гостинності. У різних країнах існують свої унікальні рецепти яблучного пирога, які відрізняються начинками та способами приготування.