Манник на кефірі в мультиварці

Манник на кефірі в мультиварці
4.0
(7)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г замороженої ожини
  • 200 г манної крупи
  • 250 мл кефіру
  • 150 г вершкового масла
  • 200 г борошна
  • 150 г цукру
  • 10 г розпушувача

Рецепт приготування:

  1. Підготовка ожини: Ожину слід попередньо розморозити, на це може знадобитися кілька годин. Потім відкиньте ягоди на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини.
  2. Манка: Манну крупу залийте кефіром кімнатної температури та залиште на 60 хвилин, аби вона добре розбухла.
  3. Сухі інгредієнти: Борошно змішайте з цукром та розпушувачем, потім просійте двічі.
  4. Тісто: Вершкове масло розтопіть (можна використати мікрохвильову піч), влийте у борошняну суміш, перемішайте. Додайте набряклу манку та ретельно змішайте всі інгредієнти.
  5. Випічка: Чашу мультиварки змастіть маслом та викладіть папір для випічки на дно. Вилийте тісто та розкладіть ожину зверху, легко вдавлюючи ягоди у масу. Встановіть режим “Випічка” на 1 годину.
  6. Охолодження: Після сигналу дайте маннику повністю охолонути у мультиварці, потім обережно вийміть його на тарілку.

Подача та варіації: Приготований манник на кефірі з ожиною готовий до подачі.

Смачного!

Ви також можете експериментувати з іншими ягодами, такими як полуниця, чорниця чи малина, та додавати ванілін чи ванільний цукор для особливого аромату.