Манник на кефірі в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г замороженої ожини
- 200 г манної крупи
- 250 мл кефіру
- 150 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 150 г цукру
- 10 г розпушувача
Рецепт приготування:
- Підготовка ожини: Ожину слід попередньо розморозити, на це може знадобитися кілька годин. Потім відкиньте ягоди на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини.
- Манка: Манну крупу залийте кефіром кімнатної температури та залиште на 60 хвилин, аби вона добре розбухла.
- Сухі інгредієнти: Борошно змішайте з цукром та розпушувачем, потім просійте двічі.
- Тісто: Вершкове масло розтопіть (можна використати мікрохвильову піч), влийте у борошняну суміш, перемішайте. Додайте набряклу манку та ретельно змішайте всі інгредієнти.
- Випічка: Чашу мультиварки змастіть маслом та викладіть папір для випічки на дно. Вилийте тісто та розкладіть ожину зверху, легко вдавлюючи ягоди у масу. Встановіть режим “Випічка” на 1 годину.
- Охолодження: Після сигналу дайте маннику повністю охолонути у мультиварці, потім обережно вийміть його на тарілку.
Подача та варіації: Приготований манник на кефірі з ожиною готовий до подачі.
Смачного!
Ви також можете експериментувати з іншими ягодами, такими як полуниця, чорниця чи малина, та додавати ванілін чи ванільний цукор для особливого аромату.