Чізкейк із маскарпоне без випічки
Кухня
Інгредієнти:
- сир Маскарпоне — 500 г
- пісочне печиво — 300 г
- вершкове масло (72%) — 180 г
- вершки з жирністю вище 30% — 1 ст.
- цукор — 1 ст.
- желатин — 1 упаковка (20 г)
- вода — 0,5 ст.
Рецепт приготування:
Найкраще використовувати для приготування десерту роз'ємну форму. Якщо вдома немає нічого підходящого, можна використати звичайну салатну миску. Тоді при подачі десерт виявиться “вивернутий навиворіт”, а суфле буде приховано під шаром печива.
- Печиво ретельно перемелюємо до дрібної крихти. Найпростіше використовувати для цього блендер. Заливаємо зверху розтоплене масло та змішуємо до отримання однорідної рихлої маси.
- Викладаємо печиво у форму та ретельно утрамбовуємо, рівномірно розподіляючи по дну та боках, формуючи щільну основу. Ставимо в холодильник на 15 хвилин.
- Готуємо желатин за інструкцією, охолоджуємо. Збиваємо вершки, поступово вводячи в них цукор до густого стану. Додаємо до вершкової суміші сир та перемішуємо рухами знизу вгору силіконовою лопаткою до однорідної пасти. Вливаємо желатин та перемішуємо ще раз.
- Викладаємо крем на затверділе печиво, рівномірно розподіляючи його всередині форми.
- Ставимо чізкейк в холодильник на 4-6 годин, щоб повітряна маса повністю застигла. Виймаємо з форми та прикрашаємо на свій розсуд. Традиційно сирний десерт оформляють фруктами, ягодами, різнокольоровим кондитерським шоколадом та посипками. Смачного!
Додаткові поради:
- Для більшої оригінальності, спробуйте додати натерту цедру лимону або апельсину до сирної суміші, що надасть освіжаючий цитрусовий аромат.
- Використання ванільного цукру замість звичайного додасть делікатний ванільний присмак.
- Для прикраси можна використовувати не тільки свіжі фрукти та ягоди, а й карамелізовані горіхи або навіть їстівні квіти.