Чізкейк із маскарпоне без випічки

Чізкейк із маскарпоне без випічки
4.5
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • сир Маскарпоне — 500 г
  • пісочне печиво — 300 г
  • вершкове масло (72%) — 180 г
  • вершки з жирністю вище 30% — 1 ст.
  • цукор — 1 ст.
  • желатин — 1 упаковка (20 г)
  • вода — 0,5 ст.

Рецепт приготування:

Найкраще використовувати для приготування десерту роз'ємну форму. Якщо вдома немає нічого підходящого, можна використати звичайну салатну миску. Тоді при подачі десерт виявиться “вивернутий навиворіт”, а суфле буде приховано під шаром печива.

  1. Печиво ретельно перемелюємо до дрібної крихти. Найпростіше використовувати для цього блендер. Заливаємо зверху розтоплене масло та змішуємо до отримання однорідної рихлої маси.
  2. Викладаємо печиво у форму та ретельно утрамбовуємо, рівномірно розподіляючи по дну та боках, формуючи щільну основу. Ставимо в холодильник на 15 хвилин.
  3. Готуємо желатин за інструкцією, охолоджуємо. Збиваємо вершки, поступово вводячи в них цукор до густого стану. Додаємо до вершкової суміші сир та перемішуємо рухами знизу вгору силіконовою лопаткою до однорідної пасти. Вливаємо желатин та перемішуємо ще раз.
  4. Викладаємо крем на затверділе печиво, рівномірно розподіляючи його всередині форми.
  5. Ставимо чізкейк в холодильник на 4-6 годин, щоб повітряна маса повністю застигла. Виймаємо з форми та прикрашаємо на свій розсуд. Традиційно сирний десерт оформляють фруктами, ягодами, різнокольоровим кондитерським шоколадом та посипками. Смачного!

Додаткові поради:

  • Для більшої оригінальності, спробуйте додати натерту цедру лимону або апельсину до сирної суміші, що надасть освіжаючий цитрусовий аромат.
  • Використання ванільного цукру замість звичайного додасть делікатний ванільний присмак.
  • Для прикраси можна використовувати не тільки свіжі фрукти та ягоди, а й карамелізовані горіхи або навіть їстівні квіти.