Здобні булочки з ізюмом

Здобні булочки з ізюмом
3.7
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошна
  • 5 яєць (одне для змащення)
  • 200 мл молока
  • 200 гр ізюму
  • 100 гр вершкового масла
  • 80-100 гр цукру
  • 1 ст. л. меду
  • 30 гр свіжих дріжджів
  • 1/4 ч.л. солі

Інструкції:

  1. Розімніть дріжджі з цукром, додайте тепле молоко і знову розімніть. Залиште суміш на 15 хвилин при температурі 35С.
  2. Просійте борошно і сіль через сито в велику миску, ретельно змішайте і зробіть в центрі ямку.
  3. Вийміть яйця з холодильника та залиште в кімнатній температурі. Розтопіть вершкове масло. Залийте ізюм гарячою водою та залиште на 5-10 хвилин. Потім відцідіть воду та просушіть ізюм серветкою. Змішайте розтоплене масло з медом.
  4. Влийте дріжджову суміш в ямку з борошном та ретельно перемішайте. Додайте по одному яйцю в тісто та перемішуйте до однорідності після кожного додавання. Додайте ізюм, м'яке вершкове масло з медом та ретельно перемішайте. Накрийте миску кришкою.
  5. Залиште дріжджове тісто на булочки з ізюмом на 1 годину в теплому місці.
  6. Після години, змастіть деко рослинним маслом та викладіть на нього круглі булочки з ізюмом. Можна також розкатати тісто, скрутити рулетом і нарізати на невеликі шматочки, щоб вони виглядали як на фото.
  7. Залиште булочки з ізюмом протягом 15-20 хвилин в теплому місці. Під час цього часу розігрійте піч до температури 180/200 °C та збийте яйце в окремій посудині.
  8. Змастіть поверхню булочок збитим яйцем, а потім відправте деко в попередньо розігріту піч.
  9. Випікайте булочки з ізюмом приблизно 20-25 хвилин, до золотистого кольору. Вийміть деко з печі та залиште його охолонути на кілька хвилин.
  10. Подаємо булочки з ізюмом до столу, теплими, з маслом або варенням на вибір. Цей рецепт можна легко змінити, додавши до тіста інші інгредієнти, такі як горіхи або шоколадні крапельки.