Розімніть дріжджі з цукром, додайте тепле молоко і знову розімніть. Залиште суміш на 15 хвилин при температурі 35С.
Просійте борошно і сіль через сито в велику миску, ретельно змішайте і зробіть в центрі ямку.
Вийміть яйця з холодильника та залиште в кімнатній температурі. Розтопіть вершкове масло. Залийте ізюм гарячою водою та залиште на 5-10 хвилин. Потім відцідіть воду та просушіть ізюм серветкою. Змішайте розтоплене масло з медом.
Влийте дріжджову суміш в ямку з борошном та ретельно перемішайте. Додайте по одному яйцю в тісто та перемішуйте до однорідності після кожного додавання. Додайте ізюм, м'яке вершкове масло з медом та ретельно перемішайте. Накрийте миску кришкою.
Залиште дріжджове тісто на булочки з ізюмом на 1 годину в теплому місці.
Після години, змастіть деко рослинним маслом та викладіть на нього круглі булочки з ізюмом. Можна також розкатати тісто, скрутити рулетом і нарізати на невеликі шматочки, щоб вони виглядали як на фото.
Залиште булочки з ізюмом протягом 15-20 хвилин в теплому місці. Під час цього часу розігрійте піч до температури 180/200 °C та збийте яйце в окремій посудині.
Змастіть поверхню булочок збитим яйцем, а потім відправте деко в попередньо розігріту піч.
Випікайте булочки з ізюмом приблизно 20-25 хвилин, до золотистого кольору. Вийміть деко з печі та залиште його охолонути на кілька хвилин.
Подаємо булочки з ізюмом до столу, теплими, з маслом або варенням на вибір. Цей рецепт можна легко змінити, додавши до тіста інші інгредієнти, такі як горіхи або шоколадні крапельки.