Здобні булочки з ізюмом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг борошна
- 5 яєць (одне для змащення)
- 200 мл молока
- 200 гр ізюму
- 100 гр вершкового масла
- 80-100 гр цукру
- 1 ст. л. меду
- 30 гр свіжих дріжджів
- 1/4 ч.л. солі
Інструкції:
- Розімніть дріжджі з цукром, додайте тепле молоко і знову розімніть. Залиште суміш на 15 хвилин при температурі 35С.
- Просійте борошно і сіль через сито в велику миску, ретельно змішайте і зробіть в центрі ямку.
- Вийміть яйця з холодильника та залиште в кімнатній температурі. Розтопіть вершкове масло. Залийте ізюм гарячою водою та залиште на 5-10 хвилин. Потім відцідіть воду та просушіть ізюм серветкою. Змішайте розтоплене масло з медом.
- Влийте дріжджову суміш в ямку з борошном та ретельно перемішайте. Додайте по одному яйцю в тісто та перемішуйте до однорідності після кожного додавання. Додайте ізюм, м'яке вершкове масло з медом та ретельно перемішайте. Накрийте миску кришкою.
- Залиште дріжджове тісто на булочки з ізюмом на 1 годину в теплому місці.
- Після години, змастіть деко рослинним маслом та викладіть на нього круглі булочки з ізюмом. Можна також розкатати тісто, скрутити рулетом і нарізати на невеликі шматочки, щоб вони виглядали як на фото.
- Залиште булочки з ізюмом протягом 15-20 хвилин в теплому місці. Під час цього часу розігрійте піч до температури 180/200 °C та збийте яйце в окремій посудині.
- Змастіть поверхню булочок збитим яйцем, а потім відправте деко в попередньо розігріту піч.
- Випікайте булочки з ізюмом приблизно 20-25 хвилин, до золотистого кольору. Вийміть деко з печі та залиште його охолонути на кілька хвилин.
- Подаємо булочки з ізюмом до столу, теплими, з маслом або варенням на вибір. Цей рецепт можна легко змінити, додавши до тіста інші інгредієнти, такі як горіхи або шоколадні крапельки.