Ліниві біляші на кефірі з м'ясом

Ліниві біляші на кефірі з м'ясом
5.0
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто на кефір для лінивих біляшів:

  • 500 мл кефіру
  • 300 гр борошна
  • 4 яйця
  • 100 гр цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. солі

Начинка для ленивих беляшів:

  • 0,5 кг свинина-яловичина
  • 2 цибулі
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками. На сковороду влити декілька ложок рослинної олії і поставити на вогонь. У розігріте масло всипати цибулю і смажити її до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин.
  2. Додати на сковороду фарш і смажити його з цибулею до готовності протягом 10-12 хвилин на середньому вогні, постійно розминаючи комочки лопаткою. Ближче до кінця підсолити та поперчити вміст сковороди за смаком, перемішати.
  3. Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою та залишити охолоджуватися. Тим часом приготувати ліниве тісто на кефірі для біляшів.
  4. Яйця вбити в миску і почати збивати міксером, всипати сіль з цукром і збивати до появи піни.
  5. Не зупиняючись збивати, влити до яєчної маси тонкою цівкою кефір і змішувати до однорідного кольору. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і розмішати, поступово додавати отриману суміш до яєчно-кефірної маси, вимісити тісто.
  6. На сковороду влити 60-70 мл рослинної олії і поставити на вогонь. У розігріте масло покласти декілька ложок тіста, в центр помістити близько 1-2 ч.л. м'ясної начинки і накрити тістом. Таким чином викласти ще кілька біляшів.
  7. Смажити ліниві біляші на середньому вогні до рум'яності з обох сторін. Тарілку застелити паперовим рушником і викласти на неї готові бляші, підсмажити решту тіста з начинкою.
  8. Подавати ліниві біляші до столу гарячими, за бажанням додати сметану або соус.