Ліниві біляші на кефірі з м'ясом
Кухня
Інгредієнти:
Тісто на кефір для лінивих біляшів:
- 500 мл кефіру
- 300 гр борошна
- 4 яйця
- 100 гр цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. солі
Начинка для ленивих беляшів:
- 0,5 кг свинина-яловичина
- 2 цибулі
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками. На сковороду влити декілька ложок рослинної олії і поставити на вогонь. У розігріте масло всипати цибулю і смажити її до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин.
- Додати на сковороду фарш і смажити його з цибулею до готовності протягом 10-12 хвилин на середньому вогні, постійно розминаючи комочки лопаткою. Ближче до кінця підсолити та поперчити вміст сковороди за смаком, перемішати.
- Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою та залишити охолоджуватися. Тим часом приготувати ліниве тісто на кефірі для біляшів.
- Яйця вбити в миску і почати збивати міксером, всипати сіль з цукром і збивати до появи піни.
- Не зупиняючись збивати, влити до яєчної маси тонкою цівкою кефір і змішувати до однорідного кольору. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і розмішати, поступово додавати отриману суміш до яєчно-кефірної маси, вимісити тісто.
- На сковороду влити 60-70 мл рослинної олії і поставити на вогонь. У розігріте масло покласти декілька ложок тіста, в центр помістити близько 1-2 ч.л. м'ясної начинки і накрити тістом. Таким чином викласти ще кілька біляшів.
- Смажити ліниві біляші на середньому вогні до рум'яності з обох сторін. Тарілку застелити паперовим рушником і викласти на неї готові бляші, підсмажити решту тіста з начинкою.
- Подавати ліниві біляші до столу гарячими, за бажанням додати сметану або соус.