Рецепт пирога "Зебра на кефірі"
Кухня
Інгредієнти:
- 280 грамів борошна(+ 25 грамів для світлого тіста)
- 250 мл кефіру
- 3 яйця
- 200 грамів цукру
- 3 столові ложки какао-порошку
- 1 чайна ложка соди
- 1/4 чайної ложки ваніліну
Інструкції:
- У миску вбити яйця і почати збивати міксером. Тонкою цівкою всипати цукор і збивати ще 3-4 хвилини до утворення пишної світлої маси.
- Просіяти борошно через сито разом з содою та ваніліном і ретельно змішати.
- Не перестаючи збивати яйця, додати до них тонкою цівкою кефір (кімнатної температури) і змішувати до однорідної консистенції.
- Додати просіяну борошняну суміш до кефірної маси та перемішати до однорідного тіста.
- Розділити тісто на дві рівні частини і додати до однієї з них какао-порошок, а до іншої - декілька ложок борошна.
- Розігріти піч до 180 градусів і змастити форму для випічки рослинною олією.
- У центр форми влити декілька ложок світлого тіста, потім темного і знову світлого.
- Продовжувати вливати по черзі світле та темне тісто в центр форми, доки воно закінчиться. Можна використовувати зубочистку, щоб зробити декоративний ефект, провівши невелику кількість ліній від центру до країв пирога.
- Поставити форму в піч та запікати пиріг протягом 30 хвилин.
- Вийняти форму з печі, вийняти пиріг з форми та встановити його на решітку, щоб він охолонув.
- Готовий пиріг можна покрити глазур'ю та подавати до столу як теплий або охолоджений.
- Якщо ви хочете зробити торт, залиште пиріг на решітці на 8-10 годин.
Цей рецепт можна легко змінити, додавши до тіста свіжі фрукти або ягоди. Також можна замінити кефір на йогурт або ряжанку для іншого смаку. Пиріг "Зебра на кефірі" відмінно підходить як для родинного обіду, так і для святкового столу або подарунка. Він простий у приготуванні і смачний, тому спробуйте його сьогодні!