Вийміть кефір з холодильника заздалегідь та залиште його на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
Розім'яти дріжджі виделкою разом з цукром та сіллю, додати кефір тонким струменем, постійно розтираючи дріжджі.
Додайте рослинну олію в кефірну суміш та перемішайте. Просіте борошно через сито та додайте його до кефірної маси, замісіть гладке та еластичне тісто. Переложіть тісто в миску, змащену рослинною олією та посипте зверху борошном. Накрийте миску легким рушником та залиште у теплі (30-35С) на 1,5 години.
Для приготування картопляної начинки для осетинського пирога очистіть картоплю та опустіть її в каструлю з киплячою водою, варіть до м'якості, приблизно 30 хвилин. Потім вилийте воду, добре розтерти картоплю в пюре та додайте сметану.
Натріть сир на крупній терці, промийте зелень та дрібно наріжте, додайте разом з сиром до картопляного пюре та перемішайте. Посоліть та поперчіть начинку за смаком.
Розкатайте тісто на присипаній борошном поверхні, укладіть в центр начинку (приблизно вагою як кусочок тіста).
Накрийте начинку краями тіста, щоб картопляне пюре опинилося всередині "мішечка". Защипте краї тіста та переверніть пиріг догори ногами. Обережно розкатайте його в усіх напрямках, знову переверніть та аккуратно розкатайте.
Розігрійте піч до 180 градусів С, присипте форму для запікання або деко борошном. Переложіть пиріг з картоплею в форму, зробіть в центрі верхнього шару тіста невелике отвір та поставте в піч.
Випікайте осетинський пиріг з картоплею близько 15 хвилин до рум'яності. Тим часом розкатайте другий кусок тіста, укладіть в нього начинку та сформуйте пиріг, розкачуючи його валиком.
Вийміть форму, переложіть пиріг на тарілку, в форму покладіть наступний пиріг та відправте його випікатися до готовності. Гарячий осетинський пиріг змастіть вершковим маслом по всій поверхні.
Осетинський пиріг з картоплею можна подавати до столу як у гарячому, так і в охолодженому вигляді. Цей пиріг стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу або можна подавати його на зустрічі з друзями чи родиною.