Хачапурі з творогом на основі кефіру
Кухня
Інгредієнти:
- 370 гр борошна
- 250 мл мацоні (або густого кефіру)
- 220 гр бринзи
- 220 гр творогу
- 1-2 яйця
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. цукру
- 1 ч.л. соди (без гірки)
- 1/2 ч.л. солі
Інструкція:
- Перед тим, як приступати до приготування, залиште мацоні або кефір на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Додайте цукор, сіль та соду у кефірну суміш, і добре перемішайте вінчиком.
- Додайте до цієї суміші сире яйце, рослинну олію та знову добре перемішайте.
- Просійте борошно через сито та поступово додавайте її у кефірну суміш, змішуючи доки не отримаєте м'яке тісто для хачапурі.
- Обгорніть тісто в харчову плівку та поставте у холодильник на 30 хвилин.
- Натерти бринзу на крупній терці та змішати разом з творогом.
- Розділіть тісто на 4 рівні частини, розкочуйте кожну з них в коло товщиною 0,5-0,7 см.
- Положіть начинку з творогу на середину кожного кола та складіть його у вигляді кульки, щоб начинка була всередині тіста.
- Оберніть кожну кульку "швом" вниз та розкочуйте до товщини близько 1 см.
- Розігрійте сковороду на великому вогні та додайте рослинну олію (якщо сковорода без антипригарного покриття).
- Покладіть один з хачапурі на розігріту сковороду та зменшіть вогонь до середнього.
- Смажте хачапурі з творогом з обох боків, доки вони не стануть рум'яні. Потім повторіть цю операцію зі всіма залишками тіста та начинкою.
- Після смаження, покладіть шматочок вершкового масла на кожен хачапурі та ще раз піджарте до золотистого кольору.
- Подаємо гарячі хачапурі на стіл та насолоджуємось їх м'якою та ароматною начинкою.