Хачапурі з творогом на основі кефіру

Хачапурі з творогом на основі кефіру
3.5
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 370 гр борошна
  • 250 мл мацоні (або густого кефіру)
  • 220 гр бринзи
  • 220 гр творогу
  • 1-2 яйця
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. соди (без гірки)
  • 1/2 ч.л. солі

Інструкція:

  1. Перед тим, як приступати до приготування, залиште мацоні або кефір на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Додайте цукор, сіль та соду у кефірну суміш, і добре перемішайте вінчиком.
  3. Додайте до цієї суміші сире яйце, рослинну олію та знову добре перемішайте.
  4. Просійте борошно через сито та поступово додавайте її у кефірну суміш, змішуючи доки не отримаєте м'яке тісто для хачапурі.
  5. Обгорніть тісто в харчову плівку та поставте у холодильник на 30 хвилин.
  6. Натерти бринзу на крупній терці та змішати разом з творогом.
  7. Розділіть тісто на 4 рівні частини, розкочуйте кожну з них в коло товщиною 0,5-0,7 см.
  8. Положіть начинку з творогу на середину кожного кола та складіть його у вигляді кульки, щоб начинка була всередині тіста.
  9. Оберніть кожну кульку "швом" вниз та розкочуйте до товщини близько 1 см.
  10. Розігрійте сковороду на великому вогні та додайте рослинну олію (якщо сковорода без антипригарного покриття).
  11. Покладіть один з хачапурі на розігріту сковороду та зменшіть вогонь до середнього.
  12. Смажте хачапурі з творогом з обох боків, доки вони не стануть рум'яні. Потім повторіть цю операцію зі всіма залишками тіста та начинкою.
  13. Після смаження, покладіть шматочок вершкового масла на кожен хачапурі та ще раз піджарте до золотистого кольору.
  14. Подаємо гарячі хачапурі на стіл та насолоджуємось їх м'якою та ароматною начинкою.