Шоколадне кухе

Шоколадне кухе
4.8
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 300 г борошна
  • 300 г цукру
  • 200 мл рослинної олії
  • 200 мл молока
  • 50 г какао-порошку
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 10 г ванільного цукру
  • 60-70 г чорного шоколаду + 2 ст.л. молока (для глазурі)

Рецепт приготування:

  1. У миску розбити яйця та збити їх міксером. Додати цукор і ванільний цукор, збивати ще 5-7 хвилин, поки не утвориться пишна та майже біла маса.
  2. Просіяти какао-порошок, знизити швидкість міксеру та поступово вливати молоко та рослинну олію.
  3. Відібрати 180-200 г тіста для глазурі.
  4. Розтопити чорний шоколад разом із кількома ложками молока на водяній бані або в мікрохвильовці, часто помішуючи віночком.
  5. Поступово додавати невелику кількість тіста до розтопленого шоколаду, перемішуючи віночком. Залишити глазур для охолодження.
  6. Просіяти борошно разом із розпушувачем до залишеного тіста, перемішати міксером на низькій швидкості або лопаткою, поки маса не стане однорідною. Покрити форму для випікання пекарським папером і перелити туди тісто. Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 40-50 хвилин.
  7. Вийняти пиріг з духовки, рівномірно полити гарячою глазур'ю і залишити ще 10-15 хвилин.
  8. Подавати шоколадне кухе найкраще теплим, можливо зі збитими вершками або кулькою морозива. Смачного!

Доповнення:

Шоколадне кухе - це справжній шедевр для шанувальників шоколаду. Ця солодка нагорода робить будь-який день особливим. Спробуйте варіювати рецепт, додавши горіхи або фрукти для нових смакових відчуттів. А ще кухе чудово підходить для особливих випадків та святкових обідів. Насолоджуйтесь кожним ковтком цього неймовірно смачного десерту!