Дієтична морквяна запіканка

Дієтична морквяна запіканка
4.0
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 г сиру 0%-9%
  • 300 г очищеної моркви
  • 3 яйця
  • 4 ст.л. манної крупи
  • цукор за смаком (приблизно 3-4 ст.л.)
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Моркву очистіть від шкірки і натріть на дрібну тертку.
  2. Додайте манку та перемішайте, залиште на 10-15 хвилин набухати.
  3. Покладіть цукор (краще використовувати коричневий, тростинний).
  4. Додайте сіль.
  5. Перемішайте до розчинення.
  6. Сир розітріть виделкою або протріть через сито, або пропустіть через м'ясорубку.
  7. Білки відокремте від жовтків і відправте до холодильнику. Жовтки з'єднайте з сиром і розітріть виделкою до однорідності.
  8. Має вийти сирна маса однорідного кольору і консистенції.
  9. Білки вийміть з холодильника і збийте міксером до стійких піків.
  10. З'єднайте натерту моркву з сиром та збитими білками.
  11. Перемішайте лопаткою або ложкою.
  12. Викладіть все в заздалегідь підготовлену форму для запікання, накривши її пекарським папером.
  13. Випікайте дієтичну морквяну запіканку приблизно півгодини при 180°C. Подається морквяна запіканка як теплою, так і охолодженою. Смачного!

Цей рецепт допоможе вам насолодитися смаком морквяної запіканки без зайвих калорій і зберегти корисність сиру та моркви. Також, це ідеальний спосіб використати надлишок моркви у пікантній солодкій страві. Насолоджуйтесь смаком та користю для вашого організму!