Дієтична морквяна запіканка

Кухня
Інгредієнти:
- 350 г сиру 0%-9%
- 300 г очищеної моркви
- 3 яйця
- 4 ст.л. манної крупи
- цукор за смаком (приблизно 3-4 ст.л.)
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Моркву очистіть від шкірки і натріть на дрібну тертку.
- Додайте манку та перемішайте, залиште на 10-15 хвилин набухати.
- Покладіть цукор (краще використовувати коричневий, тростинний).
- Додайте сіль.
- Перемішайте до розчинення.
- Сир розітріть виделкою або протріть через сито, або пропустіть через м'ясорубку.
- Білки відокремте від жовтків і відправте до холодильнику. Жовтки з'єднайте з сиром і розітріть виделкою до однорідності.
- Має вийти сирна маса однорідного кольору і консистенції.
- Білки вийміть з холодильника і збийте міксером до стійких піків.
- З'єднайте натерту моркву з сиром та збитими білками.
- Перемішайте лопаткою або ложкою.
- Викладіть все в заздалегідь підготовлену форму для запікання, накривши її пекарським папером.
- Випікайте дієтичну морквяну запіканку приблизно півгодини при 180°C. Подається морквяна запіканка як теплою, так і охолодженою. Смачного!
Цей рецепт допоможе вам насолодитися смаком морквяної запіканки без зайвих калорій і зберегти корисність сиру та моркви. Також, це ідеальний спосіб використати надлишок моркви у пікантній солодкій страві. Насолоджуйтесь смаком та користю для вашого організму!