Айсінг для розпису пряників

Айсінг для розпису пряників
4.3
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 10 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 яєчний білок
  • 200 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • харчові барвники - за бажанням

Рецепт приготування:

  1. Відокремте білок від жовтка, переконайтесь, що до білка не потрапило ані каплі жиру чи води. Краще використовувати дуже холодний білок, його можна швидко охолодити в морозильнику протягом 1-2 хвилин. Розпочніть збивати його міксером на середній швидкості, додаючи лимонний сік.
  2. У той час як білок збивається, просійте цукрову пудру через сито.
  3. Збивайте білок до стійких піків, коли сліди від міксеру залишаються стійкими і не втрачають форму довгий час. Поступово додайте просіяну цукрову пудру і збивайте ще 1-2 хвилини на високій швидкості. Айсінг для розпису печива та пряників готовий. Тепер його слід розділити на необхідну кількість частин, деякі з них можна розфарбувати харчовими барвниками, за бажанням.
  4. Глазур для контуру залишайте такою, як вона є, без розведення водою. А глазур для заповнення великих просторів на печиві розбавляйте поступово 1-2 ч.л. води, залежно від об'єму глазурі. Вам потрібно досягти необхідної густоти для рідкого айсінгу, де глазур залишається рівною протягом 5 секунд після підняття ложки. Айсінг для контуру повинен довго утримувати форму і не втрачати її (тобто, бути достатньо густим).
  5. Наповніть кондитерські мішки з відповідними насадками або використовуйте поліетиленові пакети з відрізним кутом для айсінгу та добре зав'яжіть кінець.
  6. Спочатку прикрасьте пряники контурною глазур'ю, зробіть обводку по краях або намалюйте візерунки.
  7. Заповніть вільний простір рідкою глазур'ю та обережно вирівняйте поверхню гострим кінцем зубочистки, роблячи кругові рухи в глазурі.
  8. Після завершення декорування пряників контурним і рідким айсінгом, залиште вироби до повного висихання.
  9. Приємного чаювання! Радість вашої родини гарантована.

Результат цього рецепту - не лише смачні, але й чудово оформлені ласощі, які точно подарують святковий настрій. Насолоджуйтесь та даруйте радість своїм близьким!