Айсінг для розпису пряників

Кухня
Інгредієнти:
- 1 яєчний білок
- 200 г цукрової пудри
- 1 ч.л. лимонного соку
- харчові барвники - за бажанням
Рецепт приготування:
- Відокремте білок від жовтка, переконайтесь, що до білка не потрапило ані каплі жиру чи води. Краще використовувати дуже холодний білок, його можна швидко охолодити в морозильнику протягом 1-2 хвилин. Розпочніть збивати його міксером на середній швидкості, додаючи лимонний сік.
- У той час як білок збивається, просійте цукрову пудру через сито.
- Збивайте білок до стійких піків, коли сліди від міксеру залишаються стійкими і не втрачають форму довгий час. Поступово додайте просіяну цукрову пудру і збивайте ще 1-2 хвилини на високій швидкості. Айсінг для розпису печива та пряників готовий. Тепер його слід розділити на необхідну кількість частин, деякі з них можна розфарбувати харчовими барвниками, за бажанням.
- Глазур для контуру залишайте такою, як вона є, без розведення водою. А глазур для заповнення великих просторів на печиві розбавляйте поступово 1-2 ч.л. води, залежно від об'єму глазурі. Вам потрібно досягти необхідної густоти для рідкого айсінгу, де глазур залишається рівною протягом 5 секунд після підняття ложки. Айсінг для контуру повинен довго утримувати форму і не втрачати її (тобто, бути достатньо густим).
- Наповніть кондитерські мішки з відповідними насадками або використовуйте поліетиленові пакети з відрізним кутом для айсінгу та добре зав'яжіть кінець.
- Спочатку прикрасьте пряники контурною глазур'ю, зробіть обводку по краях або намалюйте візерунки.
- Заповніть вільний простір рідкою глазур'ю та обережно вирівняйте поверхню гострим кінцем зубочистки, роблячи кругові рухи в глазурі.
- Після завершення декорування пряників контурним і рідким айсінгом, залиште вироби до повного висихання.
- Приємного чаювання! Радість вашої родини гарантована.
Результат цього рецепту - не лише смачні, але й чудово оформлені ласощі, які точно подарують святковий настрій. Насолоджуйтесь та даруйте радість своїм близьким!