Чізкейк із рікотти (з випічкою)

Чізкейк із рікотти (з випічкою)
5.0
(14)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Основа для чизкейка:

  • 130 г борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. розпушувача

Сирна начинка з рікотти:

  • 500 г рікотти
  • 3 яйця (або 2 великих)
  • 120 г цукру
  • 2 ст.л. лимонного соку (+ терта цедра одного лимона)
  • 1 стручок ванілі (або щіпка ваніліну)

Рецепт приготування:

  1. Вийміть масло з холодильника, поріжте його на кубики і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Збийте м'яке масло міксером до пишності, додайте цукор, мішайте до розчинення цукру, потім додайте яйце і збивайте до однорідності. Додайте борошно, замісіть гладеньке пісочне тісто, оберніть плівкою і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
  2. Після цього часу вийміть тісто з холодильника, зніміть плівку і розкатайте тісто в коло. Перенесіть розкатане тісто до форми для запікання і рівномірно розподіліть по дну, піднявши краї близько 3-4 см. Проколіть тісто виделкою по всій поверхні. Накрийте форму плівкою і знову приберіть в холодильник на 30 хвилин. Після 30 хвилин вийміть форму, накрийте папером і посипте горохом/рисом/квасолею, щоб тісто не піднімалося під час запікання. Випікайте основу для чизкейку з рікоттою протягом 15 хвилин при 200°C, потім зніміть папір і видаліть рис/квасолю/горох з форми. Відправте пісочну основу ще на 10 хвилин в розігріту духовку, а потім залиште охолонути ненадовго.
  3. Поки основа випікається, приготуйте начинку. З'єднайте рікотту з цукром і перемішайте віночком (не міксером) до однорідності.
  4. По одному додайте яйця, перемішуючи після кожного з них, додайте терту цедру одного невеликого лимону та влийте 2 ст.л. лимонного соку.
  5. Перемішуйте ложкою або віночком, а не міксером, щоб не наситити крем повітрям (це призведе до тріщин начинки).
  6. Знизьте температуру в духовці до 160°C, влийте крем по центру. Огорніть стінки форми фольгою, встановіть її над великою каструлею або формою з окропом (окроп не повинен підніматися вище, ніж наполовину форми з чізкейком). Відправте форму в духовку на годину запікатися на водяній бані. Після цього вимкніть духовку, трохи відкрийте дверцята і залиште чізкейк з рікоттою у такому положенні до повного охолодження.
  7. Готовий чізкейк вийміть з духовки (середина має трохи тремтіти при постукуванні по формі) і обов'язково пройдіть ножем вздовж стінок форми, щоб начинка не тріснула при охолодженні. Накрийте чізкейк плівкою і приберіть у холодильник на ніч. Готовий чізкейк з рікоттою прикрасьте на свій смак, наріжте порційними шматочками і подавайте до столу. Смачного!