Пряники на сметані

Пряники на сметані
4.7
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 200 г сметани 15%
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч. ложка соди (без гірки)
  • 1/3 ч.л. солі

Для білкової глазурі:

  • 1 яєчний білок
  • 100 г цукрової пудри

Рецепт приготування:

  1. З'єднайте сметану з содою, ретельно перемішайте і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі. Потім додайте половину цукру, додайте сіль і знову перемішайте.
  2. Збийте яйця віночком або міксером з цукром та ванільним цукром до легкої пишності.
  3. Об'єднайте яєчну масу зі сметаною, поступово вводьте борошно, в кінці долийте рослинну олію і замішуйте м'яке, ніжне тісто. Щільно обгорніть тісто харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на півгодини (краще на годину-дві).
  4. Вийміть тісто з холодильника, зніміть харчову плівку і розкатайте тісто на столі, посипаному борошном, в шар приблизно 1 см товщиною. Виріжте з тіста круглі пряники келихом або формочками для печива.
  5. Викладіть вироби на пекарський папір або змащений маслом і обсипаний борошном лист.
  6. Випікайте пряники на сметані протягом 15-20 хвилин при температурі 180/200°C. Як тільки пряники зарум'яняться, їх можна витягти з духовки.
  7. Для білкової глазурі: охолоджений яєчний білок (у мисці без краплі жиру і води) збийте міксером до стійких піків. Поступово додавайте цукрову пудру і збивайте ще кілька хвилин, доки вона розчиниться. При перевертанні миски догори дном білки не повинні випадати.
  8. Змішайте пряники з глазур'ю, викладіть на решітку і залиште до повного висихання глазурі при кімнатній температурі.

Ці сметанні пряники стануть відмінними солодощами до чаю або кави, а їх ніжність та смак припадуть до смаку всім вашим гостям і рідним!