Пряники на сметані

Кухня
Інгредієнти:
- 400 г борошна
- 200 г сметани 15%
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 1 ст.л. рослинної олії
- 10 г ванільного цукру
- 1 ч. ложка соди (без гірки)
- 1/3 ч.л. солі
Для білкової глазурі:
- 1 яєчний білок
- 100 г цукрової пудри
Рецепт приготування:
- З'єднайте сметану з содою, ретельно перемішайте і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі. Потім додайте половину цукру, додайте сіль і знову перемішайте.
- Збийте яйця віночком або міксером з цукром та ванільним цукром до легкої пишності.
- Об'єднайте яєчну масу зі сметаною, поступово вводьте борошно, в кінці долийте рослинну олію і замішуйте м'яке, ніжне тісто. Щільно обгорніть тісто харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на півгодини (краще на годину-дві).
- Вийміть тісто з холодильника, зніміть харчову плівку і розкатайте тісто на столі, посипаному борошном, в шар приблизно 1 см товщиною. Виріжте з тіста круглі пряники келихом або формочками для печива.
- Викладіть вироби на пекарський папір або змащений маслом і обсипаний борошном лист.
- Випікайте пряники на сметані протягом 15-20 хвилин при температурі 180/200°C. Як тільки пряники зарум'яняться, їх можна витягти з духовки.
- Для білкової глазурі: охолоджений яєчний білок (у мисці без краплі жиру і води) збийте міксером до стійких піків. Поступово додавайте цукрову пудру і збивайте ще кілька хвилин, доки вона розчиниться. При перевертанні миски догори дном білки не повинні випадати.
- Змішайте пряники з глазур'ю, викладіть на решітку і залиште до повного висихання глазурі при кімнатній температурі.
Ці сметанні пряники стануть відмінними солодощами до чаю або кави, а їх ніжність та смак припадуть до смаку всім вашим гостям і рідним!