Засолювання огірків холодним способом, у банках на зиму з гірчицею

Засолювання огірків холодним способом, у банках на зиму з гірчицею
4.7
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 кг огірків
  • 1 ст.л. чорного меленого перцю
  • 1 ст.л. гірчичних зерен
  • 1 головка часнику
  • 1 ст. оцту
  • 1 ст. олії
  • 1 ст. цукру
  • 100 г солі

Рецепт приготування:

Мариновані огірки - це чудова закуска, яка ідеально підходить до будь-якого столу. Вони добре поєднуються майже з усіма стравами.

  1. Вибираємо середні огірки, ретельно їх миємо, нарізаємо на 4 частини.
  2. Перекладаємо в глибоку тарілку, щедро посипаємо цукром, сіллю, вливаємо оцет, олію.
  3. Часник чистимо, дрібно ріжемо, додаємо разом з гірчицею в посуд.
  4. Перемішуємо руками, залишаємо на 2-3 години, щоб овочі встигли замаринуватися.
  5. Банки заздалегідь стерилізуємо, а кришки кип'ятимо.
  6. Максимально заповнюємо скляну тару огірками.
  7. Заливаємо огірковим соком, який утворився під час маринування.
  8. Погружаємо банки у велику каструлю з водою, кип'ятимо 15 хвилин, потім виймаємо і закручуємо.
  9. Ставимо на підлогу догори дном, даємо можливість повністю охолонути.
  10. Відправляємо зберігатися до зими в темне холодне місце.

Не рекомендується ставити банки на протягу, оскільки від перепадів температури вони можуть лопнути. Ця закуска готується легко, з мінімальним списком інгредієнтів і виходить дуже апетитною, часто з'їдається майже відразу, тому її обов'язково варто заготовити на зиму.

Додаткова цікава інформація:

Мариновані огірки мають довгу історію в кулінарії багатьох країн. В Україні їх традиційно готують на зиму, щоб зберегти свіжість та смак овочів на довший час. Це не тільки смачна закуска, але й чудовий спосіб зберегти корисні речовини огірків на зимовий період. Маринування – це також спосіб консервації, що дозволяє зберігати продукти без холодильника. Спробуйте експериментувати з різними спеціями та ароматами, додаючи, наприклад, лавровий лист, кріп або червоний гострий перець, щоб надати огіркам унікальний смак.