Квашені огірки в банках, як бочкові

Квашені огірки в банках, як бочкові
4.5
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • огірки – 2 кг
  • "букет" для засолювання – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – 1 ст.л.

Рецепт приготування:

Цей простий рецепт дозволить кожній господині зробити огірки смачними, ароматними та хрусткими. Легка кислинка робить цю закуску особливою, яку захочуть спробувати навіть гурмани.

  1. Спочатку розбираємо "букет" для засолювання. Зазвичай він складається з листя хрону, гілок смородини та вишні, парасольок кропу. Висипаємо вміст пакета у ємність з холодною водою, усе ретельно промиваємо.
  2. Огірки промиваємо, заливаємо прохолодною водою на 4 години.
  3. Готуємо інгредієнти. Вміст букета подрібнюємо, у огірків зрізаємо хвостики. Маленькі овочі кладемо в банку цілісінькими, великі екземпляри ріжемо на 2 частини.
  4. Часник очищаємо, промиваємо.
  5. Готуємо банку для консервації, укладаємо в неї огірки, зубчики часнику, спеції та приправи.
  6. Засипаємо в банку сіль, заливаємо водою. Закриваємо кришку, струшуємо.
  7. Кришку злегка відкриваємо, ємність з вмістом ставимо в піддон. Зберігаємо банки при кімнатній температурі протягом тижня.
  8. Через 7 днів розсіл заливаємо в каструлю, доводимо до кипіння. Спеції для засолки викидаємо.
  9. Огірки обережно та ніжно викладаємо в банку, заливаємо розсолом. Рідину знову зливаємо і доводимо до кипіння.
  10. Виливаємо розсіл в банку, закручуємо кришкою, ставимо у льох.

Важливо: для привабливого вигляду закуски бажано використовувати маленькі огірки для засолки.

Додаткова інформація:

Щоб додати унікальний смак вашим маринованим огіркам, спробуйте додати трохи гірчиці або лавровий лист. Це не тільки покращить смак, але й додасть огіркам оригінальний аромат. Також, зберігаючи огірки у льоху, переконайтеся, що температура там стабільна, що допоможе уникнути перепадів температур, які можуть вплинути на якість консервації.