Квашені огірки в банках, як бочкові
Кухня
Інгредієнти:
- огірки – 2 кг
- "букет" для засолювання – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- сіль – 1 ст.л.
Рецепт приготування:
Цей простий рецепт дозволить кожній господині зробити огірки смачними, ароматними та хрусткими. Легка кислинка робить цю закуску особливою, яку захочуть спробувати навіть гурмани.
- Спочатку розбираємо "букет" для засолювання. Зазвичай він складається з листя хрону, гілок смородини та вишні, парасольок кропу. Висипаємо вміст пакета у ємність з холодною водою, усе ретельно промиваємо.
- Огірки промиваємо, заливаємо прохолодною водою на 4 години.
- Готуємо інгредієнти. Вміст букета подрібнюємо, у огірків зрізаємо хвостики. Маленькі овочі кладемо в банку цілісінькими, великі екземпляри ріжемо на 2 частини.
- Часник очищаємо, промиваємо.
- Готуємо банку для консервації, укладаємо в неї огірки, зубчики часнику, спеції та приправи.
- Засипаємо в банку сіль, заливаємо водою. Закриваємо кришку, струшуємо.
- Кришку злегка відкриваємо, ємність з вмістом ставимо в піддон. Зберігаємо банки при кімнатній температурі протягом тижня.
- Через 7 днів розсіл заливаємо в каструлю, доводимо до кипіння. Спеції для засолки викидаємо.
- Огірки обережно та ніжно викладаємо в банку, заливаємо розсолом. Рідину знову зливаємо і доводимо до кипіння.
- Виливаємо розсіл в банку, закручуємо кришкою, ставимо у льох.
Важливо: для привабливого вигляду закуски бажано використовувати маленькі огірки для засолки.
Додаткова інформація:
Щоб додати унікальний смак вашим маринованим огіркам, спробуйте додати трохи гірчиці або лавровий лист. Це не тільки покращить смак, але й додасть огіркам оригінальний аромат. Також, зберігаючи огірки у льоху, переконайтеся, що температура там стабільна, що допоможе уникнути перепадів температур, які можуть вплинути на якість консервації.