Салат із шпрот, дуже смачний
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г білої квасолі (консервованої або свіжої)
- 1 морква
- 1 цибулина
- 2 яйця
- 1 банка шпрот
- сіль, перець, спеції - за смаком
- рослинна олія - за смаком
Рецепт приготування:
Ця страва виходить дуже ситною. Консервована або відварена квасоля доповнює та підкреслює смак шпрот.
- Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Потім обсмажуємо до золотистого кольору.
- Консервовану квасолю відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Сиру квасолю заздалегідь замочуємо і варимо в підсоленій воді.
- До цибулі додаємо натерту на крупній тертці моркву і тушкуємо до м'якості моркви.
- Змішуємо всі овочі та викладаємо на велику тарілку або салатницю.
- Зверху розкладаємо шматочки відварених яєць, шпроти.
- Салат готовий. Смачного!
Якщо страву готують для святкового столу, всі інгредієнти викладаються шарами, наприклад, в такій послідовності: шпроти, квасоля, цибуля і морква, яйця. За бажанням можна змастити майонезом, однак, завдяки обсмаженим овочам, салат не сухий. Альтернативою може також стати заправка з суміші лимонного соку з бальзамічним оцтом.