Салат із шпрот, дуже смачний

Салат із шпрот, дуже смачний
3.7
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г білої квасолі (консервованої або свіжої)
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 1 банка шпрот
  • сіль, перець, спеції - за смаком
  • рослинна олія - за смаком

Рецепт приготування:

Ця страва виходить дуже ситною. Консервована або відварена квасоля доповнює та підкреслює смак шпрот.

  1. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Потім обсмажуємо до золотистого кольору.
  2. Консервовану квасолю відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Сиру квасолю заздалегідь замочуємо і варимо в підсоленій воді.
  3. До цибулі додаємо натерту на крупній тертці моркву і тушкуємо до м'якості моркви.
  4. Змішуємо всі овочі та викладаємо на велику тарілку або салатницю.
  5. Зверху розкладаємо шматочки відварених яєць, шпроти.
  6. Салат готовий. Смачного!

Якщо страву готують для святкового столу, всі інгредієнти викладаються шарами, наприклад, в такій послідовності: шпроти, квасоля, цибуля і морква, яйця. За бажанням можна змастити майонезом, однак, завдяки обсмаженим овочам, салат не сухий. Альтернативою може також стати заправка з суміші лимонного соку з бальзамічним оцтом.