Маринована скумбрія з цибулею та оцтом швидкого приготування

Маринована скумбрія з цибулею та оцтом швидкого приготування
4.4
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 скумбрія
  • 0,5 л води
  • 5 ст.л. солі
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. соняшникової олії
  • 2 ст.л. столового оцту

Рецепт приготування:

Існує безліч варіантів швидкого приготування маринованої скумбрії. В процесі можна проявити кулінарну фантазію, додаючи різноманітні інгредієнти для створення унікальних смаків.

  1. Спочатку готується соляний розчин: в воді потрібно розчинити сіль. Перевірити, чи розчинилася сіль повністю, можна, опустивши в воду куряче яйце – воно повинно плавно спливти.
  2. Від риби зрізати плавці і голову, випатрати, а потім добре промити.
  3. Тушку риби нарізати на шматочки товщиною 1-2 см.
  4. Шматочки риби викласти в ємність для маринування і залити соляним розчином на 2 години.
  5. Цибулину нарізати кільцями.
  6. На дно банки викласти шар цибулі, зверху покласти кілька шматочків риби, а потім збризнути соняшниковою олією та оцтом.
  7. Чергувати шари риби та цибулі, доки банка не заповниться.
  8. Риба повинна маринуватися одну годину в прохолодному місці.
  9. Така риба стане відмінним доповненням до вареної картоплі.

Додаткові поради:

Смак маринованої риби значно залежить від її якості. Вибирати варто свіжу охолоджену скумбрію. Перед приготуванням рекомендується дати рибі відпочити 5-6 годин у холодильнику. Обирайте рибу з рівними, жирними тушками, без вм'ятин та заломів. Шкіра повинна бути блискучою та гладкою. Ці прості кроки допоможуть вам створити ідеальну страву, яка сподобається усім!