Маринована скумбрія з цибулею та оцтом швидкого приготування
Кухня
Інгредієнти:
- 1 скумбрія
- 0,5 л води
- 5 ст.л. солі
- 1 цибулина
- 2 ст.л. соняшникової олії
- 2 ст.л. столового оцту
Рецепт приготування:
Існує безліч варіантів швидкого приготування маринованої скумбрії. В процесі можна проявити кулінарну фантазію, додаючи різноманітні інгредієнти для створення унікальних смаків.
- Спочатку готується соляний розчин: в воді потрібно розчинити сіль. Перевірити, чи розчинилася сіль повністю, можна, опустивши в воду куряче яйце – воно повинно плавно спливти.
- Від риби зрізати плавці і голову, випатрати, а потім добре промити.
- Тушку риби нарізати на шматочки товщиною 1-2 см.
- Шматочки риби викласти в ємність для маринування і залити соляним розчином на 2 години.
- Цибулину нарізати кільцями.
- На дно банки викласти шар цибулі, зверху покласти кілька шматочків риби, а потім збризнути соняшниковою олією та оцтом.
- Чергувати шари риби та цибулі, доки банка не заповниться.
- Риба повинна маринуватися одну годину в прохолодному місці.
- Така риба стане відмінним доповненням до вареної картоплі.
Додаткові поради:
Смак маринованої риби значно залежить від її якості. Вибирати варто свіжу охолоджену скумбрію. Перед приготуванням рекомендується дати рибі відпочити 5-6 годин у холодильнику. Обирайте рибу з рівними, жирними тушками, без вм'ятин та заломів. Шкіра повинна бути блискучою та гладкою. Ці прості кроки допоможуть вам створити ідеальну страву, яка сподобається усім!