Салат з рисом та рибними консервами

Кухня
Інгредієнти:
- консервована сардина – 200 г
- рисова крупа – 0,5 ст.
- цибуля – 1 шт.
- майонез – 80 г
- сіль, перець
- яйця – 3 шт.
- зелень будь-яка для прикраси
Спосіб приготування:
- Для салату можна використовувати будь-які рибні консерви на смак. Для подачі цієї страви краще використовувати невеликі креманки.
- Половину склянки рису довгого кілька разів промиваємо в проточній воді. Варимо до готовності з щіпкою солі та охолоджуємо при кімнатній температурі.
- Цибулю очищаємо від шкірки та нарізаємо якомога дрібніше. Перекладаємо в сито і поливаємо кип'ятком, так цибуля буде не такою гіркою.
- Відварюємо яйця протягом 10 хвилин після закипання, очищаємо від шкаралупи, ріжемо ножем або тремо на тертці.
- З рибної консерви зливаємо всю рідину та трохи розминаємо виделкою, щоб отримати однорідну суміш.
- Змішуємо подрібнені консерви з нарізаними яйцями та охолодженим рисом. Солимо, посипаємо меленим перцем та заправляємо майонезом.
- Подаємо до столу на листках салату, зверху прикрашаючи зеленню.
Додаткова порада:
Щоб салат вийшов більш легким та ніжним на смак, можна додати в нього один або два свіжих огірка. Також можна експериментувати з додаванням інших овочів, наприклад, тертої моркви або капсику, для додаткової хрусткості та різноманітності смаків.