Салат з рисом та рибними консервами

Салат з рисом та рибними консервами
4.4
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • консервована сардина – 200 г
  • рисова крупа – 0,5 ст.
  • цибуля – 1 шт.
  • майонез – 80 г
  • сіль, перець
  • яйця – 3 шт.
  • зелень будь-яка для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Для салату можна використовувати будь-які рибні консерви на смак. Для подачі цієї страви краще використовувати невеликі креманки.
  2. Половину склянки рису довгого кілька разів промиваємо в проточній воді. Варимо до готовності з щіпкою солі та охолоджуємо при кімнатній температурі.
  3. Цибулю очищаємо від шкірки та нарізаємо якомога дрібніше. Перекладаємо в сито і поливаємо кип'ятком, так цибуля буде не такою  гіркою.
  4. Відварюємо яйця протягом 10 хвилин після закипання, очищаємо від шкаралупи, ріжемо ножем або тремо на тертці.
  5. З рибної консерви зливаємо всю рідину та трохи розминаємо виделкою, щоб отримати однорідну суміш.
  6. Змішуємо подрібнені консерви з нарізаними яйцями та охолодженим рисом. Солимо, посипаємо меленим перцем та заправляємо майонезом.
  7. Подаємо до столу на листках салату, зверху прикрашаючи зеленню.

Додаткова порада:

Щоб салат вийшов більш легким та ніжним на смак, можна додати в нього один або два свіжих огірка. Також можна експериментувати з додаванням інших овочів, наприклад, тертої моркви або капсику, для додаткової хрусткості та різноманітності смаків.