Салат "Дніпровський" на зиму: без стерилізації

Салат "Дніпровський" на зиму: без стерилізації
4.5
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг зелених томатів
  • 0,5 кг болгарського перцю
  • 0,5 кг стиглих томатів
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі
  • 0,5 кг моркви
  • 250 г рослинної олії
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. кухонної солі

Рецепт приготування:

  1. Овочі ретельно миємо під проточною водою та обтираємо рушником. При необхідності видаляємо підгнилу м'якоть, адже вона може зіпсувати смак.
  2. Зелені томати ріжемо товстими кільцями, обов'язково вирізаємо плодоніжки.
  3. З болгарського перцю видаляємо насіння, промиваємо його та нарізаємо напівкільцями.
  4. Очищену моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно ріжемо гострим ножем.
  5. Змішуємо всі інгредієнти у великій каструлі. Стиглі томати подрібнюємо через м'ясорубку і додаємо їх до загальної маси, ретельно перемішуючи дерев'яною лопаткою.
  6. Щільно накриваємо ємність з овочами кришкою і ставимо на повільний вогонь до закипання. При необхідності можна додати трохи холодної води.
  7. Заправляємо закуску спеціями, після чого тушкуємо близько години, періодично помішуючи.
  8. За 15 хвилин до готовності додаємо рослинну олію.
  9. Знімаємо каструлю з плити та ще гарячий салат перекладаємо у чисті банки. Закочуємо та накриваємо теплими ковдрами до повного остигання.

Додаткова порада:

Цей салат ідеально підходить для зберігання у льоху або в коморі, куди не дістає сонячне світло. Салат можна подавати як самостійну закуску або як гарнір до основних страв. Також спробуйте експериментувати зі спеціями - додавання кількох лаврових листків або щіпки червоного перцю може надати вашому салату унікальний аромат і пікантність.