Засолювання огірків холодним способом у банках на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 10 суцвіть кропу
- 5 кг огірків
- 5 л питної води
- 5 зубчиків часнику
- 3-4 листа хрону
- 1 ст.л. солі
- 1 ст.л. оцту
- 1 ст.л. горілки
Рецепт приготування:
Всім відомо, що огірки - це улюблена закуска. Але цей рецепт зробить їх особливо смачними і хрусткими. Просто спробуйте!
- Ретельно промийте огірки, видаліть всі листочки, пил і бруд.
- Перекладіть огірки в велику миску або глибоку каструлю і залийте їх холодною водою на 2-3 години. Не потрібно накривати кришкою або рушником, але поставте посуд подалі від сонячних променів.
- Добре промийте і обсушіть листя хрону та кропу. З часнику зніміть лушпіння.
- Скляні банки (краще взяти 1,5 л) стерилізуйте за зручним методом.
- На дно скляних банок вкладіть часник і зелень, а потім - підготовлені огірки. Вони мають лежати дуже щільно, без зазорів.
- До гарячої (обов'язково кип'яченої) води додайте сіль, оцет і горілку. Заготівлю готуйте на вогні до повного розчинення солі.
- Залийте гарячий розсіл в банки і відразу закрийте капроновими кришками. Потім можна перенести консерви в підвал або інше прохолодне темне місце.
Якщо є бажання, то вперше відкривати огірочки можна не взимку, а вже через 2-2,5 місяці. Вони можуть стати відмінною закускою і навіть "фірмовою стравою" на святковому столі. Насолоджуйтесь!