Засолювання огірків холодним способом у банках на зиму

Засолювання огірків холодним способом у банках на зиму
3.9
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 10 суцвіть кропу
  • 5 кг огірків
  • 5 л питної води
  • 5 зубчиків часнику
  • 3-4 листа хрону
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ст.л. оцту
  • 1 ст.л. горілки

Рецепт приготування:

Всім відомо, що огірки - це улюблена закуска. Але цей рецепт зробить їх особливо смачними і хрусткими. Просто спробуйте!

  1. Ретельно промийте огірки, видаліть всі листочки, пил і бруд.
  2. Перекладіть огірки в велику миску або глибоку каструлю і залийте їх холодною водою на 2-3 години. Не потрібно накривати кришкою або рушником, але поставте посуд подалі від сонячних променів.
  3. Добре промийте і обсушіть листя хрону та кропу. З часнику зніміть лушпіння.
  4. Скляні банки (краще взяти 1,5 л) стерилізуйте за зручним методом.
  5. На дно скляних банок вкладіть часник і зелень, а потім - підготовлені огірки. Вони мають лежати дуже щільно, без зазорів.
  6. До гарячої (обов'язково кип'яченої) води додайте сіль, оцет і горілку. Заготівлю готуйте на вогні до повного розчинення солі.
  7. Залийте гарячий розсіл в банки і відразу закрийте капроновими кришками. Потім можна перенести консерви в підвал або інше прохолодне темне місце.

Якщо є бажання, то вперше відкривати огірочки можна не взимку, а вже через 2-2,5 місяці. Вони можуть стати відмінною закускою і навіть "фірмовою стравою" на святковому столі. Насолоджуйтесь!