Сирні кульки: рецепт, як у ресторані
Кухня
Інгредієнти:
- твердий сир - 200 г
- борошно - 100 г
- яйця - 4 шт.
- сіль - 1/4 ч.л.
- рослинна олія - 100 мл
Рецепт приготування:
- Сир натерти на дрібній тертці - це надасть майбутньому тісту пухкості. Віддайте перевагу твердим сортам сиру.
- Яйця відокремити від білків, жовтки прибрати в холодильник, вони не знадобляться. Білки збити міксером до утворення густої пінки.
- Додати до білкової маси сир, борошно і перемішати. Борошно потрібно сипати поступово, щоб отримати потрібну консистенцію тіста - не занадто густе, але й не рідке.
- Сформувати кульки і обваляти їх в борошні.
- Розігріти олію в сковорідці. Смажити кульки по частинах, оскільки вони під час термічної обробки збільшуються в розмірах. Не забувайте їх перевертати.
- Викласти готові вироби на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.
Це дуже простий рецепт. Додавши в кульки трохи тертого часнику або кмину, ви отримаєте зовсім іншу вишукану страву. Також можна додати до тіста дрібно нарізану шинку. Усе залежить від вашої уяви! Смачного!