Сирні кульки: рецепт, як у ресторані

Сирні кульки: рецепт, як у ресторані
4.4
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • твердий сир - 200 г
  • борошно - 100 г
  • яйця - 4 шт.
  • сіль - 1/4 ч.л.
  • рослинна олія - 100 мл

Рецепт приготування:

  1. Сир натерти на дрібній тертці - це надасть майбутньому тісту пухкості. Віддайте перевагу твердим сортам сиру.
  2. Яйця відокремити від білків, жовтки прибрати в холодильник, вони не знадобляться. Білки збити міксером до утворення густої пінки.
  3. Додати до білкової маси сир, борошно і перемішати. Борошно потрібно сипати поступово, щоб отримати потрібну консистенцію тіста - не занадто густе, але й не рідке.
  4. Сформувати кульки і обваляти їх в борошні.
  5. Розігріти олію в сковорідці. Смажити кульки по частинах, оскільки вони під час термічної обробки збільшуються в розмірах. Не забувайте їх перевертати.
  6. Викласти готові вироби на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.

Це дуже простий рецепт. Додавши в кульки трохи тертого часнику або кмину, ви отримаєте зовсім іншу вишукану страву. Також можна додати до тіста дрібно нарізану шинку. Усе залежить від вашої уяви! Смачного!