Ікра кабачкова на зиму без обсмажування

Ікра кабачкова на зиму без обсмажування
4.1
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків
  • 1,5 кг моркви
  • 0,5 кг цибулі
  • 200 мл майонезу
  • 250 мл томатного соусу
  • 3 ст.л. 6% оцту
  • 5-7 шт. перцю горошком
  • спеції за смаком
  • ¼ ст. цукру
  • 1 ст.л. солі

Рецепт приготування:

Ця кабачкова ікра вражає ніжністю та ароматом. За бажанням, ви можете додати 2-3 зубчики часнику. Навіть із майонезним соусом у складі, ця консервація зберігає корисні властивості. Важливо дотримуватися рецепту та додавати помірну кількість приправ, щоб не змінити його справжній смак.

  1. Всі овочі миємо, чистимо та ріжемо на середні шматочки, а потім пропускаємо через м'ясорубку.
  2. Отриману масу пересипаємо у відповідну каструлю, додаємо зазначену кількість цукру та солі.
  3. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо приблизно 2 години.
  4. По черзі додаємо майонез, томатний соус, спеції та оцет. Перемішуємо та продовжуємо варити ще 30 хвилин.
  5. Гарячу кабачкову ікру розкладаємо по заздалегідь стерилізованим скляним банкам, закриваємо кришками та закатуємо.
  6. Перевертаємо дном догори, залишаємо в такому положенні протягом 30 хвилин.
  7. Зберігаємо в темному прохолодному місці.

Щоб отримати дуже смачний та ніжний овочевий перекус, обирайте кабачки довжиною не більше 20 см з тонкою шкіркою та без пошкоджень.