Ікра кабачкова на зиму без обсмажування

Кухня
Інгредієнти:
- 3 кг кабачків
- 1,5 кг моркви
- 0,5 кг цибулі
- 200 мл майонезу
- 250 мл томатного соусу
- 3 ст.л. 6% оцту
- 5-7 шт. перцю горошком
- спеції за смаком
- ¼ ст. цукру
- 1 ст.л. солі
Рецепт приготування:
Ця кабачкова ікра вражає ніжністю та ароматом. За бажанням, ви можете додати 2-3 зубчики часнику. Навіть із майонезним соусом у складі, ця консервація зберігає корисні властивості. Важливо дотримуватися рецепту та додавати помірну кількість приправ, щоб не змінити його справжній смак.
- Всі овочі миємо, чистимо та ріжемо на середні шматочки, а потім пропускаємо через м'ясорубку.
- Отриману масу пересипаємо у відповідну каструлю, додаємо зазначену кількість цукру та солі.
- Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо приблизно 2 години.
- По черзі додаємо майонез, томатний соус, спеції та оцет. Перемішуємо та продовжуємо варити ще 30 хвилин.
- Гарячу кабачкову ікру розкладаємо по заздалегідь стерилізованим скляним банкам, закриваємо кришками та закатуємо.
- Перевертаємо дном догори, залишаємо в такому положенні протягом 30 хвилин.
- Зберігаємо в темному прохолодному місці.
Щоб отримати дуже смачний та ніжний овочевий перекус, обирайте кабачки довжиною не більше 20 см з тонкою шкіркою та без пошкоджень.