Салат з цвітною капустою на зиму.

Салат з цвітною капустою на зиму.
4.6
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг цвітної капусти
  • 1 кг томатів
  • 2 болгарських перця
  • 1 пучок петрушки
  • 3 зубчики часнику
  • 100 г рослинної олії
  • 50 г цукру
  • 60 мл оцту
  • 1 ст. л. солі

Рецепт приготування:

  1. У великій каструлі закип'ятіть воду. Покладіть цвітну капусту і знову доведіть до кипіння.
  2. Після закипання відкиньте овочі на друшляк, щоб вся вода стекла.
  3. Розріжте верхню частину томатів, залийте окропом і тримайте декілька хвилин. Потім перекладіть їх в холодну воду, зніміть шкірку і подрібніть.
  4. Додайте сіль, цукор, часник та зелень до отриманого пюре. Також додайте кубики перцю та рослинну олію.
  5. Ретельно та уважно перемішайте суміш та доведіть її до кипіння. Потім додайте цвітну капусту, з якої вже стекла вода.
  6. Знову доведіть суміш до кипіння і готуйте ще 10 хвилин. На завершення додайте оцет.
  7. Розлийте гарячу масу по стерилізованих банках і закрийте їх.

Для салату можна використовувати перець будь-якого кольору або навіть змішувати різні сорти. Деякі господині додають гострий перець. Додати додаткову гостроту можна, збільшивши кількість часнику. Насолоджуйтесь цим смачним салатом з ароматом літа!