Салат з цвітною капустою на зиму.
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг цвітної капусти
- 1 кг томатів
- 2 болгарських перця
- 1 пучок петрушки
- 3 зубчики часнику
- 100 г рослинної олії
- 50 г цукру
- 60 мл оцту
- 1 ст. л. солі
Рецепт приготування:
- У великій каструлі закип'ятіть воду. Покладіть цвітну капусту і знову доведіть до кипіння.
- Після закипання відкиньте овочі на друшляк, щоб вся вода стекла.
- Розріжте верхню частину томатів, залийте окропом і тримайте декілька хвилин. Потім перекладіть їх в холодну воду, зніміть шкірку і подрібніть.
- Додайте сіль, цукор, часник та зелень до отриманого пюре. Також додайте кубики перцю та рослинну олію.
- Ретельно та уважно перемішайте суміш та доведіть її до кипіння. Потім додайте цвітну капусту, з якої вже стекла вода.
- Знову доведіть суміш до кипіння і готуйте ще 10 хвилин. На завершення додайте оцет.
- Розлийте гарячу масу по стерилізованих банках і закрийте їх.
Для салату можна використовувати перець будь-якого кольору або навіть змішувати різні сорти. Деякі господині додають гострий перець. Додати додаткову гостроту можна, збільшивши кількість часнику. Насолоджуйтесь цим смачним салатом з ароматом літа!