Заправка для "Цезаря" в домашніх умовах

Заправка для "Цезаря" в домашніх умовах
4.5
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1 ч.л. гірчиці
  • 1 зубчик часника
  • 1 лимон
  • 150 мл оливкової олії
  • 1 ст.л. вустерського соусу
  • сіль, перець за смаком

З цієї кількості компонентів ви отримаєте одну порцію цього чудового соусу.

Рецепт приготування:

Цей соус освіжаючий та незвичайний, і він ідеально пасує до салатів. Хоча соус має спільні інгредієнти з майонезом, він абсолютно неповторний завдяки вустерському соусу та часнику.

  1. Перед тим як готувати соус, змастіть посуд для його приготування часником. Це зручно зробити, якщо розділити зубок навпіл і протирати зрізом.
  2. У мисці змішайте жовтки та гірчицю. Додайте сік половини лимону.
  3. Постійно збиваючи, поступово доливайте оливкову олію. Робіть це невеликими порціями, щоб суміш не розшарувалася.
  4. Поки ви збиваєте, додайте сіль, перець та вустерський соус.
  5. Поступово, крапелька за крапелькою, доливайте сік з іншої половини лимону і продовжуйте збивати соус до загусання.

Найголовніше:

Соус додають до салату безпосередньо перед подачею. На одну порцію салату використовуйте близько 50 г цього чудового соусу. Ви також можете додати пармезан, щоб надати соусу сирний смак. Замість курячих яєць можна використовувати перепелині. У цьому випадку збільшіть їх кількість до 4-6 штук. Однак важливо, щоб всі інгредієнти були свіжими, оскільки вони додаються в сирому вигляді. Не заморожуйте соус, адже це може позбавити його справжнього смаку.

Спробуйте цей салат та насолоджуйтесь його неперевершеним смаком разом із сім'єю та друзями!