Заправка для "Цезаря" в домашніх умовах
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 ч.л. гірчиці
- 1 зубчик часника
- 1 лимон
- 150 мл оливкової олії
- 1 ст.л. вустерського соусу
- сіль, перець за смаком
З цієї кількості компонентів ви отримаєте одну порцію цього чудового соусу.
Рецепт приготування:
Цей соус освіжаючий та незвичайний, і він ідеально пасує до салатів. Хоча соус має спільні інгредієнти з майонезом, він абсолютно неповторний завдяки вустерському соусу та часнику.
- Перед тим як готувати соус, змастіть посуд для його приготування часником. Це зручно зробити, якщо розділити зубок навпіл і протирати зрізом.
- У мисці змішайте жовтки та гірчицю. Додайте сік половини лимону.
- Постійно збиваючи, поступово доливайте оливкову олію. Робіть це невеликими порціями, щоб суміш не розшарувалася.
- Поки ви збиваєте, додайте сіль, перець та вустерський соус.
- Поступово, крапелька за крапелькою, доливайте сік з іншої половини лимону і продовжуйте збивати соус до загусання.
Найголовніше:
Соус додають до салату безпосередньо перед подачею. На одну порцію салату використовуйте близько 50 г цього чудового соусу. Ви також можете додати пармезан, щоб надати соусу сирний смак. Замість курячих яєць можна використовувати перепелині. У цьому випадку збільшіть їх кількість до 4-6 штук. Однак важливо, щоб всі інгредієнти були свіжими, оскільки вони додаються в сирому вигляді. Не заморожуйте соус, адже це може позбавити його справжнього смаку.
Спробуйте цей салат та насолоджуйтесь його неперевершеним смаком разом із сім'єю та друзями!