Цукіні з фаршем у духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 шт. цукіні (середній)
- 1 шт. цибуля
- 1 шт. помідор
- 200 г м'ясного фаршу
- 2 ст.л. майонезу
- 2 ст.л. сметани
- 1 ст.л. томатної пасти
- 2 ст.л. рослинної олії
- приправи за смаком
- 1 ч.л. сушеного кропу
- 1 ч.л. солі.
Рецепт приготування:
Для приготування підходять як молоді, так і більш зрілі овочі. Але від їх розміру також залежить розмір порцій.
- Цибулю очищаємо від лушпіння, ріжемо на маленькі кубики. Обсмажуємо до прозорості.
- З'єднуємо цибулю з фаршем, додаємо кріп, сіль, спеції на свій смак. Ретельно перемішуємо масу.
- Цукіні добре промиваємо в проточній воді. Не знімаючи шкірку, перетворюємо на кружечки товщиною 1 см.
- Помідори подрібнюємо на 6 однакових за товщиною кружків.
- Дно форми змащуємо олією, викладаємо основний інгредієнт.
- Зверху розподіляємо м'ясну масу, трохи придавлюючи її ложкою.
- Далі кладемо помідорну нарізку.
- І завершуємо підготовчий етап залишками кружечків цукіні. Все це прикрашаємо обраними приправами.
- Окремо з'єднуємо майонез, сметану і пасту. Соусом поливаємо майже готову овочеву закуску.
- Ставимо випікатися близько 40 хвилин при температурі 180°C.
- Можемо відразу подавати на стіл.
Якщо сім'я дотримується здорового харчування, то замість майонезу можна взяти ще 2 ст.л. сметани. Фаршировані цукіні при подачі прикрашаємо гілочками зелені, дрібно нарізаною зеленою цибулею або нарізкою зі свіжих овочів. Таку корисну закуску літом можна готувати навіть щодня.