Цукіні з фаршем у духовці

Цукіні з фаршем у духовці
5.0
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 шт. цукіні (середній)
  • 1 шт. цибуля
  • 1 шт. помідор
  • 200 г м'ясного фаршу
  • 2 ст.л. майонезу
  • 2 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • приправи за смаком
  • 1 ч.л. сушеного кропу
  • 1 ч.л. солі.

Рецепт приготування:

Для приготування підходять як молоді, так і більш зрілі овочі. Але від їх розміру також залежить розмір порцій.

  1. Цибулю очищаємо від лушпіння, ріжемо на маленькі кубики. Обсмажуємо до прозорості.
  2. З'єднуємо цибулю з фаршем, додаємо кріп, сіль, спеції на свій смак. Ретельно перемішуємо масу.
  3. Цукіні добре промиваємо в проточній воді. Не знімаючи шкірку, перетворюємо на кружечки товщиною 1 см.
  4. Помідори подрібнюємо на 6 однакових за товщиною кружків.
  5. Дно форми змащуємо олією, викладаємо основний інгредієнт.
  6. Зверху розподіляємо м'ясну масу, трохи придавлюючи її ложкою.
  7. Далі кладемо помідорну нарізку.
  8. І завершуємо підготовчий етап залишками кружечків цукіні. Все це прикрашаємо обраними приправами.
  9. Окремо з'єднуємо майонез, сметану і пасту. Соусом поливаємо майже готову овочеву закуску.
  10. Ставимо випікатися близько 40 хвилин при температурі 180°C.
  11. Можемо відразу подавати на стіл.

Якщо сім'я дотримується здорового харчування, то замість майонезу можна взяти ще 2 ст.л. сметани. Фаршировані цукіні при подачі прикрашаємо гілочками зелені, дрібно нарізаною зеленою цибулею або нарізкою зі свіжих овочів. Таку корисну закуску літом можна готувати навіть щодня.