Салат з перестиглих огірків на зиму "пальчики оближеш"

Салат з перестиглих огірків на зиму "пальчики оближеш"
3.7
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 8 перестиглих огірків
  • 3 моркви
  • 1 цибуля
  • 6 зубчиків часнику
  • половина стручка пекучого червоного перцю
  • 10 горошин чорного перцю
  • 1 болгарський перець
  • 4 шт. лаврового листа
  • 2 ст.л. солі
  • 5 горошин душистого перцю
  • 2 ч.л. оцту

Рецепт приготування:

Цей неординарний салат урізноманітнить ваше меню в зимовий період. Овочі чудово поєднуються з морквою, часником і цибулею.

  1. Промиваємо огірки та очищаємо від шкірки. Цибулю та моркву також чистимо та миємо під проточною водою. Видаляємо насіння з болгарського перцю.
  2. Ріжемо огірки на тонкі кружечки, натираємо моркву на тертці, ріжемо перець соломкою, цибулю - напівкільцями.
  3. Беремо стерилізовані банки і на дно кладемо різану цибулю, потім шар моркви, огірки і болгарський перець.
  4. Поверх кожної порції додаємо половину спецій.
  5. Повторюємо ці дії до того моменту, коли банки будуть заповнені овочами.
  6. Трохи утрамбовуємо овочі зверху рукою.
  7. Додаємо сіль і оцет в кожну банку, а потім заливаємо кип'ятком.
  8. Закриваємо кожну банку стерилізованою кришкою і відразу перевертаємо догори дном. Після охолодження прибираємо салат у холодильник.

Подавайте салат зі смаженою або вареною картоплею, поливши кількома ложками соняшникової олії - це просто пальчики оближеш! Смачного!

Додаткові поради:

  • Ви можете додати декілька кільць лимона для освіжаючого смаку.
  • Варто спробувати додати пару гілок свіжої м'яти для аромату і смаку.
  • Цей салат чудово підходить як гарнір до різних страв або як закуска на вечірці.