Салат "Ніжинський" з огірків на зиму без стерилізації
Кухня
Інгредієнти:
- огірки - 3 кг
- часник - 150 г
- цукор - 200 г
- сіль - 3 ст. л.
- цибуля - 1 кг
- оцет 9% - 150 г
- рослинна олія - 100 мл
Рецепт приготування:
- Виберіть молоді огірки з ніжною шкіркою і наріжте їх тонкими кружечками. Якщо овочі трохи перезріли і мають грубу шкірку, обріжте цю шкірку.
- Очистіть та дрібно нашаткуйте цибулю напівкільцями.
- Змішайте овочі зі сіллю, цукром, оцтом, подрібніть часник часникодавкою і добре все перемішайте.
- Покладіть салат в прохолодне місце на 3 години.
- Коли огірки дадуть багато соку, перекладіть їх в літрові банки, додаючи в кожну по 1 ст. л. рослинної олії. Це запобігає потраплянню повітря і забезпечує тривале зберігання без стерилізації.
- Закрийте банки капроновими кришками, які ви прокип'ятили, і збережіть банки з салатом в холодильнику.
Краще використовувати банки з кришками, що закручуються, тоді огірки залишаться хрусткими довше. У такому вигляді вони чудово зберігаються у льоху протягом тривалого часу. Любителям гострого смаку можна додати до салату дрібно нарізаний червоний перець або посипати молотим.