Цукіні смажені на сковороді з помідорами
Кухня
Інгредієнти:
- цукині - 1 шт.
- кукурудзяне борошно - 3 ст.л.
- майонез - 2 ст.л.
- рослинна олія - 3 ст.л.
- помідор - 1 шт.
- часник - 1 голівка
- базилік - 1 гілочка
- пучок зелені
- 0,5 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Промити цукіні в проточній воді, почистити, нарізати кружечками товщиною 1 см і посипати сіллю.
- Висипати невелику кількість борошна на плоску тарілку та обваляти нарізку цукіні в ній.
- Розігріти рослинну олію на сковороді, покласти цукіні та смажити близько 5 хвилин. Потім перегорнути за допомогою виделки і смажити ще 2 хвилини.
- Обережно перенести на велику тарілку і дати охолонути.
- Очистити часничок, нарізати якомога дрібніше і покласти трошки на кожний кружечок цукіні.
- Помідор помити, нарізати тонкими пластинами та покласти зверху.
- Останнім етапом йдуть цукіні, що залишилися. Виходять маленькі вежі.
- Миту зелень дрібно нарізати та щедро посипати страву.
- Прикрасити кожну порцію листочком базиліку.
- Овочева закуска готова до подачі. Можна подавати окремо, або додати гарнір у вигляді нарізки свіжих овочів, смаженого картопельного гарніру, твердого сиру і так далі. Для гармонії смаків можна полити невеликою кількістю соєвого соусу.
При використанні молодих цукіні, шкіру видаляти не обов'язково. Закуску можна подавати окремо або як гарнір до інших страв.