Цукіні смажені на сковороді з помідорами

Цукіні смажені на сковороді з помідорами
3.7
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • цукині - 1 шт.
  • кукурудзяне борошно - 3 ст.л.
  • майонез - 2 ст.л.
  • рослинна олія - 3 ст.л.
  • помідор - 1 шт.
  • часник - 1 голівка
  • базилік - 1 гілочка
  • пучок зелені
  • 0,5 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Промити цукіні в проточній воді, почистити, нарізати кружечками товщиною 1 см і посипати сіллю.
  2. Висипати невелику кількість борошна на плоску тарілку та обваляти нарізку цукіні в ній.
  3. Розігріти рослинну олію на сковороді, покласти цукіні та смажити близько 5 хвилин. Потім перегорнути за допомогою виделки і смажити ще 2 хвилини.
  4. Обережно перенести на велику тарілку і дати охолонути.
  5. Очистити часничок, нарізати якомога дрібніше і покласти трошки на кожний кружечок цукіні.
  6. Помідор помити, нарізати тонкими пластинами та покласти зверху.
  7. Останнім етапом йдуть цукіні, що залишилися. Виходять маленькі вежі.
  8. Миту зелень дрібно нарізати та щедро посипати страву.
  9. Прикрасити кожну порцію листочком базиліку.
  10. Овочева закуска готова до подачі. Можна подавати окремо, або додати гарнір у вигляді нарізки свіжих овочів, смаженого картопельного гарніру, твердого сиру і так далі. Для гармонії смаків можна полити невеликою кількістю соєвого соусу.

При використанні молодих цукіні, шкіру видаляти не обов'язково. Закуску можна подавати окремо або як гарнір до інших страв.