Салат з відвареною яловичиною та корейською морквою
Інгредієнти:
- яловичина - 300 г
- корейська морква - 250 г
- буряк - 200 г
- картопля - 200 г
- майонез - 100 г
- кріп, петрушка - 2 пучки
- сіль, перець - за смаком
Рецепт приготування:
Ця страва не тільки смачна, але й корисна завдяки високому вмісту білка. За цим рецептом ви зможете приготувати страву для чотирьох осіб всього за 20 хвилин, якщо м'ясо та овочі вже будуть варені.
- Вимийте картоплю та буряк, а потім варіть їх окремо, оскільки вони потребують різного часу варіння.
- Після варіння остудіть овочі, зніміть шкірку і натріть їх на дрібну тертку.
- Помийте яловичину, залийте водою і поставте на вогонь протягом 30 хвилин. Для більш вишуканого смаку додайте в бульйон лавровий лист та ароматний перець.
- Наріжте яловичину на довгі смужки.
- Візьміть глибоку тарілку і розмістіть у ній шари овочів, промазуючи їх тонким шаром майонезу (кожний). Спочатку картопля, потім буряк, м'ясо та корейська морква.
- Посипте зверху дрібно нарізаною зеленню.
Щоб буряк став ще смачнішим та ароматнішим, ви можете не варити його, а запекти в духовці, обертаючи в фольгу. Це також скоротить час приготування. Для зменшення калорійності салату, замініть майонез на обезжирений йогурт. Додавання тертого сиру, наприклад, голландського, зробить цю гостру страву особливо ніжною і повітряною. Салат краще залишити трохи в холодильнику, щоб всі інгредієнти добре просочилися. Зверху його можна прикрасити квіточками, вирізаними з моркви, а замість листя використовувати петрушку. Будь-яка фантазія вітається! Насолоджуйтеся цією смачною та корисною стравою!