Салат із кукурудзи консервованої, яєць та огірка свіжого
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г консервованої кукурудзи
- 3 шт. курячих яєць
- 3 шт. свіжих огірки
- майонез і сіль - за смаком
Рецепт приготування:
- Яйця варимо в каструлі з холодною водою протягом 8 хвилин після закипання. Після цього воду виливаємо і швидко опускаємо яйця в льодяну воду для охолодження. Цей процес забезпечує цілісність яєць та полегшує їх очищення.
- Огірки миємо, обрізаємо кінчики і ріжемо на кубики. Якщо овочі вже дуже старі і шкірка трохи гіркувата, її краще видалити. Це зробить смак салату більш ніжним.
- Беремо глибоку миску, розтираємо в ній очищені яйця, додаємо огірки та кукурудзу, перед цим зливши з неї рідину.
- Для соусу використовуємо майонез, його можна розбавити наполовину сметаною (найкраще домашньою).
- При подачі на стіл прикрашаємо салат зеленню і можна посипати сверху дрібно натертим сиром.
Для прихильників дієтичного харчування, майонез можна замінити на знежирений йогурт, навіть з фруктовими домішками - смак лише покращиться. А для тих, хто любить більш ситні страви, можна додати в салат відварене куряче філе або крабові палички.