Салат з відвареною яловичиною, болгарським перцем та огірком

Салат з відвареною яловичиною, болгарським перцем та огірком
4.0
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • яловичина - 400 г
  • болгарський перець - 100 г
  • огірки - 200 г
  • цибуля - 100 г
  • часник - 2 зубчика
  • коріандр - 1 ч.л.
  • соєвий соус - 4 ст.л.
  • оливкова олія - 4 ст.л.
  • лимонний сік - 1/2 ч.л.
  • гострий перець - 1 ч.л.
  • кінза, петрушка, кріп - 3 пучка

Рецепт приготування:

  1. Спочатку варимо м'ясо, охолоджуємо і нарізаємо його тонкою соломкою. Так само робимо з огірками.
  2. Потім овочі посипаємо сіллю та даємо їм час пустити сік.
  3. Цибулю і перець нарізаємо напівкільцями.
  4. Готуємо заправку. Для цього беремо невелику глибоку тарілку, змішуємо в неї подрібнений чеснок, спеції, лимонний сік та добре перемішуємо. Замість солі використовуємо соєвий соус.
  5. Цибулю злегка підсмажуємо на оливковій олії, додаємо до неї м'ясо і овочі. Якщо в огірках утворилося багато рідини, то її потрібно злити.
  6. Отриману суміш заправляємо соусом і перемішуємо.
  7. Перед подачею посипаємо салат дрібно нарізаною зеленню.

Салат має дуже презентабельний вигляд, тому він порадує не лише в будні дні, але й стане прикрасою святкового столу. Відмінний варіант для тих, хто бореться з зайвою вагою - страва містить дуже мало калорій. Можна змінити смак салату, додавши до нього сухих прованських трав або натерти зверху твердий сир, наприклад, пармезан. Також не варто замінювати оливкову олію на соняшникову.

Після приготування цього салату, ви отримаєте поєднання соковитої яловичини та свіжих овочів з ароматними спеціями та соусом. Це смачна та корисна страва, яка може стати вашим улюбленим салатом на будь-якому столі. Насолоджуйтеся екзотичною гастрономією просто вдома!